發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:05 發表

香港地投票率衹有兩成!
完全代表唔到民意!
主流民意我真係唔知.....
不過其他選民唔去投票....佢地三個按比例上就代表左果兩成選民啦.....
呢個選舉制度又係政府搞出黎既.... ...到有直選一人一票唔比例代表就見真章

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-6-2009 02:19 發表

老實~!我有選其中一個,你講中我的態度.
你直接係立會門口鬧佢哋狗官咪得囉,佢哋都當聽唔到,仲會笑笑口忝!( 我見得多 )

但你選咗佢出嚟掟蕉,就.................................祝香港好運!..

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:25 發表

你直接係立會門口鬧佢哋狗官,佢哋都當聽唔到,仲會笑忝!

但你選咗佢出嚟掟蕉,就.................................祝香港好運!..
唔使多謝我,唔止我一個投票~
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 01:50 發表

但係你有冇諗過佢地三個點解會入到去?.......佢三個真係民選出黎...
長毛上屆已經係咁.....今屆唔滿意可以唔選佢喎....為何仲可以三路進入成功?.....
係咪選民已經對制度有不滿?...我唔可以直接對你班狗官吵媽 ...
選佢地入去做show,好睇過娛樂版
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:19 發表

談判當時, 我仲以為佢大把係手, 玩沙蟹佢仲唔贏晒 , 佢玩大左啦
show hand咪就係一舖俾人清袋.....

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 5-6-2009 02:28 發表

選佢地入去做show,好睇過娛樂版
有人問過,選出嚟D議員唔好咁點先?

咁都係自己選吖,好過無得揀!

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:28 發表

show hand咪就係一舖俾人清袋.....
睇佢而家個款( 雙撲手 ), 再唸番佢當年既表現,

我開始懷疑佢係 學運二五仔, 民運無間道,

做戲做全套, 20年後完成任務, 欲蓋彌彰咁死番大陸.

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:24 發表

主流民意我真係唔知.....
不過其他選民唔去投票....佢地三個按比例上就代表左果兩成選民啦.....
呢個選舉制度又係政府搞出黎既.... ...到有直選一人一票唔比例代表就見真章
一人一票,等廿年啦!

2012雙普選?特區政府會唔會呀!

引用:
原帖由 seals 於 5-6-2009 02:31 發表

有人問過,選出嚟D議員唔好咁點先?

咁都係自己選吖,好過無得揀!
我聽過的係"有乜所謂,選佢地入去睇show ja ma"
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:34 發表

妙!

引用:
原帖由 高!高!高! 於 5-6-2009 02:28 發表

唔使多謝我,唔止我一個投票~
長毛08年係高票當選....社民連04有11萬票....08去度15萬...12又會點呢?....

當時的確係有和平理性的學生覺得已經達到目的,想撤退....
有好多小事上,學生們已經好努力,例如當中的軍警/民衝突,學生紏察隊化解唔小,
但羊群效應........只怪他們太年輕,加上有幾個激進的學生領袖......
好後來先讀到一編文章,原來有記者比像膠子彈打過的......原來.........可以唔使屠城......可以有選擇......

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 02:34 發表

可以開番套戲喎.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:39 發表

長毛08年係高票當選....社民連04有11萬票....08去度15萬...12又會點呢?....
第一次(04),好像是跟田北俊同台,長毛仲比大少爺睇死,08年....大少爺全軍覆沒........

引用:
原帖由 kimkileo 於 5-6-2009 02:42 發表

可以開番套戲喎.....
佢開始同國民黨反面, 跟住再同其他同路人畫清界線 ....... 睇 野 喇

發新話題