發新話題

高達00第二季專區

話時話,今次決戰有d不合常理,點會有人放棄一部超强機体,去改揸一部老爺機,當時00仲要比你搶左個太陽爐,偽呀寶:揸RX-78就是我的命運,仲有轉機果part,偽呀寶同剎那轉機換裝太陽爐超快,好似換電芯錦,最终決戰十分經典,最舊O GUNDAM VS最新EXIA GUNDAM,而不是00 GUNDAM 去做ENDING有點可惜,但令人回想起0079的RX-78,最後劇情有好多野都末交代到,GN爐,武士道去向,VEDA,變革者由來等等,有好多伏筆同想像空間,最後結局真係要睇劇場版先知。

我呢華US 麻WIN~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 USMC全球鷹 於 29-3-2009 22:11 發表
話時話,今次決戰有d不合常理,點會有人放棄一部超强機体,去改揸一部老爺機,當時00仲要比你搶左個太陽爐,偽呀寶:揸RX-78就是我的命運,仲有轉機果part,偽呀寶同剎那轉機換裝太陽爐超快,好似換 ...
mr.不知道同呀billy拍檔

引用:
原帖由 zeta 於 29-3-2009 22:16 發表

mr.不知道同呀billy拍檔
劇場版整部'武士道高達'
我呢華US 麻WIN~~~~~~~~~~~~~

引用:
原帖由 USMC全球鷹 於 29-3-2009 22:11 發表
話時話,今次決戰有d不合常理,點會有人放棄一部超强機体,去改揸一部老爺機,當時00仲要比你搶左個太陽爐,偽呀寶:揸RX-78就是我的命運,仲有轉機果part,偽呀寶同剎那轉機換裝太陽爐超快,好似換 ...
1.因為本身部機已經爛晒,所以先用返舊機
2.其實兩都個換左好耐,因為兩個都要換,動畫唔係real-time所以你先覺得快...
3.係最舊既O GUNDAM VS 好舊既EXIA R2

引用:
原帖由 ZaMaR 於 29-3-2009 22:37 發表

1.因為本身部機已經爛晒,所以先用返舊機
2.其實兩都個換左好耐,因為兩個都要換,動畫唔係real-time所以你先覺得快...
3.係最舊既O GUNDAM VS 好舊既EXIA R2
佢話r2時我諗起............

引用:
原帖由 zeta 於 29-3-2009 22:39 發表

佢話r2時我諗起............
我就諗起......

我覺得決戰最無聊係架戰艦無啦啦走去食一炮......

剎那個粉紅頭竟然無下文...

希拉莉(?)後面竟然有頭紫頭!?
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 29-3-2009 23:00 發表

即係innovator仍然有勢力..? 劇場版唔通係..絕望將成架野駛左去木星!?

引用:
原帖由 HunterX 於 29-3-2009 23:00 發表

超....公主講野時下面夠有個紅毛啦....

引用:

送花=/=有感情....佢都冇面紅....

好快手....

附件

30-3-2009 00:13

30-3-2009 00:13

一街都係變態者~~
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 ZaMaR 於 30-3-2009 00:13 發表
好快手....
髮髻瑪莉超萌......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 30-3-2009 00:29 發表
一街都係變態者~~
會唔會係新veda派佢地去維持和平阿~Veda維和部隊~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

上K島睇到, 原來外傳有講, 地球上幾萬隻未醒覺既變態者幫Veda 收集情報......
-但丁

發新話題