發新話題

高達00第二季專區

劇場版會唔會艾妞同變性人返生

引用:
原帖由 USMC全球鷹 於 29-3-2009 22:11 發表
話時話,今次決戰有d不合常理,點會有人放棄一部超强機体,去改揸一部老爺機,當時00仲要比你搶左個太陽爐,偽呀寶:揸RX-78就是我的命運,仲有轉機果part,偽呀寶同剎那轉機換裝太陽爐超快,好似換 ...
片尾有個人切腹死左, 正路應係武士道, 不過d頭髮顏色又唔同喎~

附件

30-3-2009 21:02

冷眼對血路~ 寂寞是命途~

引用:
原帖由 d@2007 於 30-3-2009 21:02 發表

片尾有個人切腹死左, 正路應係武士道, 不過d頭髮顏色又唔同喎~
呢個片銅師令黎架....

初初都以為係冇事做切腹,我都定鏡睇左2次,都諗唔到佢係邊個

引用:
原帖由 路比 於 30-3-2009 21:20 發表
初初都以為係冇事做切腹,我都定鏡睇左2次,都諗唔到佢係邊個
估唔到A-laws總司令真係咁路人....

引用:
原帖由 101653 於 30-3-2009 22:10 發表

多謝師兄指點~現在先知道係邊個~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

其實我覺得阿寶部Cannon幾型...(唔係RX78)

引用:
原帖由 101653 於 30-3-2009 22:10 發表

真係陰公, 切腹都無人知佢係邊個......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

00劇本的參考來原

克拉克

http://zh.wikipedia.org/w/index. ... B&variant=zh-tw

2001:太空漫遊   有木星探險事故

3001太空漫遊     有三條軌道升降機

童年末日 Childhood's End         有外星人, 變格者
http://zh.wikipedia.org/w/index. ... 5&variant=zh-tw

最後的一話....
我唔舍得................

最後的一話惡搞

頭先睇完Alpha惡搞, 忽然諗到......
王女睇左咁耐電視轉播, 終於睇返次Live喇......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 1-4-2009 01:37 發表
頭先睇完Alpha惡搞, 忽然諗到......
王女睇左咁耐電視轉播, 終於睇返次Live喇......
你個簽名好正!

引用:
原帖由 ZaMaR 於 1-4-2009 01:51 發表

你個簽名好正!
Alpha's Blog
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 1-4-2009 01:57 發表

Alpha's Blog
最後惡搞天元結局

我覺得英雄好睇d

發新話題