發新話題

[認真] 不如大家傾傾六四吧....

引用:
原帖由 yauwahon 於 5-6-2009 12:49 發表

感同身受!但心想大家也是各為其主會好過些!
好鬼鍾意你個「柴九」頭!

有D示威者,當咗香港警察係27軍!

示威人仕與普通路人都有其個人權利!

慘的是警察夾在當中做磨心!

引用:
原帖由 yauwahon 於 5-6-2009 12:46 發表

亦是絕對認同!此網頁果是有些清醒的人!但總是有些表面跟小孩親吻!轉面搶他糖糖的人!
當某種運動處於均勢或弱勢時, 佢所做出的 言論, 言行, 動作, 頗為激烈 , 激進時,

咁已經證明佢已經被洗腦.    但通常都會唔認被洗腦

當日!徐先生遊行都好出位架!
仲有記者訪問添!

點知..............又係!

年青人, 是否平反64不是最重要, 做人要有良心才重要, 當年我讀緊中學, 整個香港都很團結, 社會各階層對64事件, 是非黑白每個人都很清楚, 不有人因為利益而去講歪理, 富豪聯名登報讉責屠城, 大家都好愛國, 我們是拿住國旗遊行的, 保住你們的良心更為重要, 一個國家的人民, 如果沒有良心, 那個國家可以有幾富強?

致各有立場的版友 :

大家講求自由的同時 , 請記住法國思想家伏爾泰的一句關於自由的說話

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

道理並非要抵毀他人才能獲得

http://www.rthk.org.hk/special/headliner/media/head_news05.asx
絕無不敬成份!如看後對各位產生不安請立即删除並加以刑罰!此情境像某些片段嗎?
1993年1月1日,中環蘭桂坊除夕倒數,發生人踩人事件,在中環德己立街及蘭桂坊一帶,巿民在街上慶祝1993年的來臨期間,由於人多擠迫,遂人群中有不少人互相推撞,混亂中有人不支倒地,導到發生人踩人慘劇,呢次事件導致21人死亡,為本港開埠以來,除夕夜最嚴重的事件

Hong Kong Police Unit Anti Terrorism

回復 297# 的帖子

我之前都講
其真之後有一次又一次既機會可以同上面傾
但係激進個班覺得目的未到唔肯收手,又或佢地俾中共洗腦太耐唔知中共底線去到邊
最後事情就發生左
有網友既一句我其實覺得好中
我不殺伯人,伯人卻因我而死
班學生領袖,佢地到今時今日除左有家歸不得外,咩事都無
但係廣場上數以千計既學生就因為佢地犧牲左自己既性命

引用:
原帖由 於 5-6-2009 15:21 發表
致各有立場的版友 :

大家講求自由的同時 , 請記住法國思想家伏爾泰的一句關於自由的說話

I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it

道理並非要抵毀他人才能獲得 ...
但係覺得除左個人之外, 好多 黨派 / 團體 都做緊呢樣野

當睇 辯論或選舉前 , 都見唔少 ...

唔知大家有冇同感
我每次睇D六四紀錄片,去六四晚會
個心就愈憎中共嘅高層
佢地唔止對付學生,就連因為良知而唔肯鎮壓嘅士兵都攪
真係....

(不喜勿插)

人地一年有364日做野,

你一年有一日做野,

好好珍惜喇.

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 5-6-2009 19:43 發表
唔知大家有冇同感
個心就愈憎中共嘅高層
真係....

(不喜勿插)
講真,師兄你講中共高層對付因為良知而唔肯鎮壓既士兵果部分我真係認同唔到,因為我知道,身為一個軍人,應該無條件服從所有合法命令,我唔知清場行動合唔合法,但違抗命令就絕對違法!

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 7-6-2009 21:41 發表

講真,師兄你講中共高層對付因為良知而唔肯鎮壓既士兵果部分我真係認同唔到,因為我知道,身為一個軍人,應該無條件服從所有合法命令,我唔知清場行動合唔合法,但違抗命令就絕對違法!
同意!軍人與警察好多時無得揀!

引用:
原帖由 crazyjustin1117 於 5-6-2009 19:43 發表
唔知大家有冇同感
個心就愈憎中共嘅高層
真係....

(不喜勿插)
一個字:無
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 冥亞帝.劍 於 7-6-2009 21:41 發表

有冇得揀就係睇你對個政權認唔認同者,違法係違果個政權既法者....國父孫先生冇違清朝既法咩?.....
唔想鎮壓你就要接受有乜下場....唔想果個下場...反羅...
法律有冇用見人見至啦...

引用:
原帖由 keane 於 5-6-2009 13:03 發表

當某種運動處於均勢或弱勢時, 佢所做出的 言論, 言行, 動作, 頗為激烈 , 激進時,

咁已經證明佢已經被洗腦.    但通常都會唔認被洗腦
識你咁耐有咁清柝思路既....

發新話題