發新話題

元朗買氣槍奇遇

引用:
原帖由 NathanCPT 於 14-6-2011 17:50 發表

所有工具都有佢架功能,我諗氣槍絕對並唔係殺蟲驅鼠架最好功具....
而我地一直只係講緊玩具槍...c兄又點可以用玩具黎保衛家園?!
...我由頭到尾都係講緊「氣槍,老鼠,同屋企」、咁驅鼠同保衛家園有乜關係?
乜真係咁難明?

引用:
原帖由 Arther 於 14-6-2011 19:35 發表

...我由頭到尾都係講緊「氣槍,老鼠,同屋企」、咁驅鼠同保衛家園有乜關係?
乜真係咁難明?
驅鼠同氣槍應該無關係又係唔係真係咁難明?

引用:
原帖由 queen 於 11-6-2011 16:07 發表
一次過回先.....我唔係美化射老鼠, 而係.....射老鼠係咪真係一個虐畜問題呢?? 趕佢走真係比殺咗佢嚟得殘忍???? 如果要趕老鼠....唔用氣槍呢種工具.....改用掃把又如何???你一路追住佢嚟打, 可能打 ...
但你買掃把唔通係買黎打老鼠架咩

引用:
原帖由 seamoncheng 於 14-6-2011 19:47 發表

係理想世界入面係冇關係既
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

姐係應該直接d 同老闆講你點用, 無需轉彎抺角

引用:
原帖由 seamoncheng 於 14-6-2011 19:47 發表

無錯驅鼠同氣槍應該係無關,但當問題出現時就同好多嘢都可能扯得上關係,所以你都係用應該而唔係用一定所以呢...唔係咁難明啫!

引用:
原帖由 horenhim 於 14-6-2011 20:47 發表

係理想世界入面係冇關係既
即係有關係就唔理想啦

引用:
原帖由 seamoncheng 於 14-6-2011 21:00 發表

即係有關係就唔理想啦
你真有趣
冇關係咪理想囉
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Arther 於 14-6-2011 20:57 發表

無錯驅鼠同氣槍應該係無關,但當問題出現時就同好多嘢都可能扯得上關係,所以你都係用應該而唔係用一定所以呢...唔係咁難明啫!
你都識講問題出現既時候啦
市民係應該守法既
咁唔通你又同我講用應該...唔係一定就做得?

仲打緊老鼠?簡單黎講氣槍既用途就係要黎射人,射wargame場上既敵人,最多咪得閒打下紙皮同鋁罐,老鼠?你估你係洲長打緊異形呀?

我突然諗到第二個情景,有日你去二手車行睇車,就問車行經紀有咩好介紹,經紀問你買黎係點用,假日車定係家庭車,你就話都係周不時係屋企車下老鼠......

引用:
原帖由 XLxY 於 14-6-2011 21:16 發表
我突然諗到第二個情景,有日你去二手車行睇車,就問車行經紀有咩好介紹,經紀問你買黎係點用,假日車定係家庭車,你就話都係周不時係屋企車下老鼠......
讚好

引用:
原帖由 Arther 於 14-6-2011 20:57 發表

其實師兄你會唔會高估左玩具槍ga力量呢?

引用:
原帖由 sunny2014 於 14-6-2011 20:37 發表

但你買掃把唔通係買黎打老鼠架咩
咁我買氣槍更加唔係買黎打老鼠~~~

引用:
原帖由 seamoncheng 於 14-6-2011 21:07 發表

你都識講問題出現既時候啦
市民係應該守法既
咁唔通你又同我講用應該...唔係一定就做得?
今次真係唔明你想表達乜...sorry!

發新話題