發新話題

"我們" M4全開膛版套件...

大家好!
小弟今日PATPAT痕去左買測速機,方面試WE咩力!
今日要介紹下RA TECH既NPAS既威力!
小弟第一次寫測評~有咩唔詳盡可以出聲,要改進一下
以下會圖文並茂測試一下WE M4原裝力以及NPAS既最大威力同最細力!
BB:0.2
室溫:22度
GAS: 猛將ET-1000 TOP GAS
首先係WE原裝力!

WE原裝力真係勁!大家小心一D...唔係好易打GAME變打交.!!
之後就到NPAS最細力!
睇下圖,最細力依粒野係係依個位既!

如果大家打CQB,我建議大家用NPAS再教最細力OR最細力拎大力少少,,
之後就到戲肉!!!
NPAS最大力!!!

其實有一下過左蕉蕉!所以我冇影低!
大家小心!千其唔好拎到最大力!
一下唔覺意過左蕉蕉比人周到唔好喊!

NPAS 兩面力位置

唔該晒師兄既測試~
估唔到就咁都1.88...

話說頭先拎起支槍覺得成份前節搖搖下...
拆開黎睇驚見delta ring同槍身之間果個大o ring爛晒
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 26-6-2011 01:59 發表
唔該晒師兄既測試~

拆開黎睇驚見delta ring同槍身之間果個大o ring爛晒
講10次都係咁講
買支槍番黎第一件事就係拆左個槍管鎖囉個Oring出黎掉落垃圾桶

ps. 不過今次你比個Oring救番你個槍身一命

引用:
原帖由 nishi 於 26-6-2011 01:59 AM 發表
唔該晒師兄既測試~

你需要AEG拍頭O RING一個

引用:
原帖由 101653 於 26-6-2011 02:08 發表

講10次都係咁講
買支槍番黎第一件事就係拆左個槍管鎖囉個Oring出黎掉落垃圾桶

個O RING 唔係防爆槍身?

引用:
原帖由 fai84 於 26-6-2011 03:10 發表

裝左都係爆

引用:
原帖由 fai84 於 26-6-2011 03:10 發表

一舊軟膠去鎖實一條幾百G甚至上KG既槍管或前節
你認為個可能性有幾大?

一個Oring對個槍身既防爆作用
你認為有幾多?

引用:
原帖由 101653 於 26-6-2011 02:08 發表

講10次都係咁講

問題係拆左落黎之後應該點搞好..
我試過拆左之後個DELTA RING上極都唔岩位...
一係個gas tube洞過左龍, 一係鎖唔實支管...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 26-6-2011 11:37 發表

問題係拆左落黎之後應該點搞好..
我試過拆左之後個DELTA RING上極都唔岩位...
一係個gas tube洞過左龍, 一係鎖唔實支管...
槍管鎖介子

引用:
原帖由 rYaN 於 25-6-2011 14:19 發表

留意有冇裝錯野。
師兄,我搞掂o在啦,我睇到你試ra-tech npas時發現你個飛機入氣位,同我果個有出入,我睇返原來係我個飛機入氣位做厚o在,比個匣壓到扁哂,令到個size長o在,
我根據返師兄張相修返位後,暫時無事~
thx

引用:
原帖由 yurihk 於 26-6-2011 12:48 PM 發表

師兄,我搞掂o在啦,我睇到你試ra-tech npas時發現你個飛機入氣位,同我果個有出入,我睇返原來係我個飛機入氣位做厚o在,比個匣壓到扁哂,令到個size長o在,
我根據返師兄張相修返位後,暫時無事~
thx
共起哂!
終於搞得掂!

引用:
原帖由 101653 於 26-6-2011 11:31 發表

一舊軟膠去鎖實一條幾百G甚至上KG既槍管或前節
你認為個可能性有幾大?

一個Oring對個槍身既防爆作用
你認為有幾多?
個人睇法

重有問題係, 當要上實前節, 就要扭實個環 / 槍管鎖.  個O-ring係軟身到我用手指都可以壓扁.  上實之後個O-ring就已經無左好大防震 / 可能已經無晒防震功效.  一樣都係無用...

引用:
原帖由 faihk 於 26-6-2011 16:24 發表

個人睇法

重有問題係, 當要上實前節, 就要扭實個環 / 槍管鎖.  個O-ring係軟身到我用手指都可以壓扁.  上實之後個O-ring就已經無左好大防震 / 可能已經無晒防震功效.  一樣都係無用...
結論咪又係拆左佢囉

啱啱較完個NPAS去1.1j...
之後試rpm...

(用猛將ET-1000 TOP GAS 0.2g金波gbb用豆)

p.s.入一次gas真係可以full到2匣...

發新話題