發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

又有新野出~...    ...     ...    ...     ...
http://www.youtube.com/watch?v=i ... eature=channel_page
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

又有新野出 ...   ...   ...   ...   ...   ...
http://www.youtube.com/watch?v=i ... eature=channel_page
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

唔知原理係點, 希望唔係用Time Delay... 咪好似AEG咁打快D個singo會出幾飛... 用氣落差更大... 因為第一下係3發, But 2,3下就係4發. 聽聞RA會改良...

引用:
原帖由 hermanht 於 9-4-2009 21:24 發表
唔知原理係點, 希望唔係用Time Delay... 咪好似AEG咁打快D個singo會出幾飛... 用氣落差更大... 因為第一下係3發, But 2,3下就係4發. 聽聞RA會改良...
應該係用E種結構
早排重想自己整....A4身都係時候入一個la

附件

9-4-2009 22:03

9-4-2009 22:03

一定係行機械,不會行電子!

引用:
原帖由 SHESHECHOCHO 於 9-4-2009 22:06 發表
一定係行機械,不會行電子!
你會錯意了

GBB行電子
唔使諗都知應該唔會呀
Ken's Custom Magpul M4  

一個不錯的日本玩家網頁
今次比較了RA 和 P牌 bolt carrier
http://anvil.militaryblog.jp/e62280.html
還有很多關於wa m4部件的文章!!

回復 428# 的帖子

Tha~sharing
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 hermanht 於 9-4-2009 21:24 發表
都係講清楚D, 大家睇條片, 第一Round, 3發, 第2,3round都係4發. 但Hammer只有兩set牙 (3隻, 3隻). That's mean 頭一round同尾果round係用埋同一set牙, But就有兩個結果出左來, that's mean 有可能打134A會出1~2發, Top gas會係3~4. 紅氣可能會係5~6...
That's mean佢係用機械方式廷遲cut氣?? 就好似AEG的singo係用機械方式廷遲cut電, so在AEG, 支槍行得快, 廷遲時間不變, singo就會變左幾飛幾飛咁出. 在GBB RA Hammr來說. 同一set 牙都可以有3,4發, 我估都係呢個原因, 並唔係樓上所講or get錯左係用電子. AEG Marui system Singo都唔係用電子的. 電都會有呢種情況, 氣可能更加嚴種... 就好似用積木係浮沙上面起屋...

又或者咁講. AEG電制比頂齒同單發勾果set野卡起, 但支槍行得快, 冇左電都可以轉多圈. RA Hammer都可能係咁... 但分別係卡唔切...

(我估ga ja)

引用:
原帖由 hermanht 於 11-4-2009 13:48 發表

都係講清楚D, 大家睇條片, 第一Round, 3發, 第2,3round都係4發. 但Hammer只有兩set牙 (3隻, 3隻). That's mean 頭一round同尾果round係用埋同一set牙, But就有兩個結果出左來, that's mean 有可能打134A會出1~2發 ...
WA M4應該唔會用cut電/cut氣 e類型的方式
因為入面都係用sear的結構去做到放hammer擊發, 出氣blowback, bolt歸位sear再lock住等動作
利用sear的形狀去做到鎖/放的效果
burst在真槍m16上都係靠sear運作
hammer的busrt鈎上的有幾隻牙...最後一隻特別大隻
打完3發....令到hammer扣死不能再擊發
唔好的地方係....busrt扣到中途放手....busrt鈎不會歸回原位
之後打的busrt就唔會是3rd busrt....而係單發/2rd burst
同埋trigger的行程都會唔同(因為busrt鈎的牙唔係隻隻一樣)

整組動作都係靠sear同busrt鈎運作,
而且真槍用e個system都可靠(不在busrt中途放trigger的話)
所以如果ra有現成system唔抄...用cut氣的話....就真係要打patpat la
不過e家條片應該係prototype....d數未試岩先會打4rd burst je.......i think

引用:
原帖由 hermanht 於 3-4-2009 13:27 發表

有啊, 我扭錯, 最大兩面, 最細0面, 接近無損

P.S. 我知咩野事了, 原因係我飛機尾個大O-ring唔岩位, 換個細少少ge入去, 開最大都有底邊了
where to get the Oring fit for the NPAS ???? i use the GP white nozzle!
I Love my Yuki Meow

新填地街有唔少o-ring鋪....開一至五
有少數開埋sat......攞埋飛機去行下la

引用:
原帖由 combatfung 於 11-4-2009 18:23 發表

where to get the Oring fit for the NPAS ???? i use the GP white nozzle!
我一早都叫左你去新填地街啦

引用:
原帖由 hermanht 於 11-4-2009 18:29 發表

我一早都叫左你去新填地街啦
i had been bought 4 pice oring , try and only have 2 face can power , may be try to find more oring at reclamation street la! i think is not fit , may be to tight la!
I Love my Yuki Meow

發新話題