發新話題

一號仔

行雷閃電時, 當然係落下影下閃電啦, 一樂也~
眼光光~

喂! 收到call話今晚八號明天九號! 如果係香港就真係死得鑼!

引用:
原帖由 6638 於 29-6-2012 01:51 發表
如果中心風力有220MPH既話
香港會變成點呢
PS:220MPH係F4龍捲風既強度
香港樓有防風設計
不過擋到幾多盲要search先知

引用:
原帖由 一舊水 於 29-6-2012 12:26 發表

香港樓有防風設計
不過擋到幾多盲要search先知
現時本港樓宇規定須能抵受每小時250公里的陣風風力

引用:
原帖由 rho837 於 29-6-2012 12:14 發表
喂! 收到call話今晚八號明天九號! 如果係香港就真係死得鑼!
幾時停止交收?

你個消息我都收到
鵰。豹。狸。獅。狒

唔.....消息可靠呀

內 河 碼 頭 下 午 4 時 暫 停 吉 櫃 交 收

2012-06-29 HKT 13:12
由 於 熱 帶 風 暴 「 杜 蘇 芮 」 逼 近 本 港 , 香 港 內 河 碼 頭 和 八 號 西 貨 櫃 碼 頭 , 將 於 下 午 4 時 暫 停 所 有 吉 櫃 水 陸 路 交 收 服 務 , 八 號 西 貨 櫃 碼 頭 維 持 重 櫃 交 收 。 如 天 氣 轉 壞 或 有 較 高 風 球 懸 掛 , 重 櫃 交 收 服 務 將 會 暫 停 。

引用:
原帖由 kimkileo 於 29-6-2012 13:19 發表
唔.....消息可靠呀

內 河 碼 頭 下 午 4 時 暫 停 吉 櫃 交 收

2012-06-29 HKT 13:12
由 於 熱 帶 風 暴 「 杜 蘇 芮 」 逼 近 本 港 , 香 港 內 河 碼 頭 和 八 號 西 貨 櫃 碼 頭 , 將 於 下 ...
inbound
鵰。豹。狸。獅。狒

但個風現在還是熱帶風暴,除非再升LV,否則8號也比多了。

引用:
原帖由 WAIKO01 於 29-6-2012 13:49 發表
但個風現在還是熱帶風暴,除非再升LV,否則8號也比多了。
引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 28-6-2012 23:04 發表

8號,
8號中心風力67-117KM/H

依家個風中心風力係85KM/H
PS: 應該今晚10點登陸....9號應該無咩可能...
鵰。豹。狸。獅。狒

唔知賓佬果邊吹成點

三號波d 碼頭就停收櫃架啦...

UNDER DEVELOPING

T3了...
鵰。豹。狸。獅。狒

都好似幾耐無風直吹了...

老胡在石崗一閱兵就掛三號啦!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

連個天都唔想老狼...

發新話題