發新話題

向警察致敬

遊行對中國香港特別行政區政府有鬼用咩
你有你遊,佢有佢謀
話曬一向都要跟阿爺意思做野, 連個行政長官都係阿爺選, 政府邊會理班蟻民

真的要致敬!  一哥宜家想棄車保帥...

又有幾多人記得荃灣廣州樓單野,警察勇戰大陸旗兵,唔系佢地搵命搏而家邊咁安全比佢地上街?

引用:
原帖由 一舊水 於 5-7-2012 13:45 發表
你有你遊,佢有佢謀
話曬一向都要跟阿爺意思做野, 連個行政長官都係阿爺選, 政府邊會理班蟻民
咁嘈下總比任佢謀來得好 起碼試過嘈到有人“腳痛“
只不過有某些人借我們的宣示訴求,來表現自己的忘想(eg,明知女王不會回來)和其存在(eg,將自己塑造成民主鬥士)。

引用:
原帖由 一舊水 於 5-7-2012 13:45 發表
你有你遊,佢有佢謀
算啦~家陣有得遊就遊啦~

引用:
原帖由 WAIKO01 於 5-7-2012 17:07 發表

只不過有某些人借我們的宣示訴求,來表現自己的忘想(eg,明知女王不會回來)和其存在(eg,將自己塑造成民主鬥士)。
都係為左要 Run 好呢盤生意, 出聲出力少不免

特別日子去募捐又收多D , 班信徒又可以有節目, 真係一分耕耘一分收穫架

我細佬既朋友係信徒, 個個月捐獻6000大洋, 信不信由你.

問佢點解, 答案好簡單: "為左將來爭取民主"

引用:
原帖由 keane 於 2012-7-5 23:45 發表

特別日子去募捐又收多D , 班信徒又可以有節目, 真係一分耕耘一分收穫架

我細佬既朋友係信徒, 個個月捐獻6000大洋, 信不信由你.

問佢點解,  ...
無錢支持. 又邊有咁多馬騮戲做.

UNDER DEVELOPING

引用:
原帖由 keane 於 5-7-2012 23:45 發表

問佢點解,  ...
信教同民主兩回事黎架喎

引用:
原帖由 Lolanto 於 6-7-2012 00:15 發表

信教同民主兩回事黎架喎
佢應該講緊個D狂熱份子掛?
BTW
向香港警察致敬~

向警察致敬

引用:
原帖由 Lolanto 於 6-7-2012 00:15 發表

信教同民主兩回事黎架喎
我估…
信徒應該係指社民信徒而唔係教徒

向警隊前線致敬

佢地只係棋子,表       揚佢地都無用,
要表   揚就表現任香港市公安局局長啦
鵰。豹。狸。獅。狒

向警察致敬

回覆 1# 的帖子

首先向所有〝前線〞警務人員致敬!日曬雨淋,捱足三更!可敬 可敬
但呢份文章中以暴動尼形容,未免對7.1遊行呢班〝反中亂港〞嘅暴民太過獎了!
佢哋拍馬都追唔到我哋〝偉大的共產黨〞〈即我哋依家嘅阿爺,我哋嘅大老闆〉係67年〝反英抗暴〞嘅行動!放下菠蘿,炸死三五七個〝黃皮狗〞!呢啲先叫暴動,呢位警察哥哥真係太抬舉7.1呢班〝暴民〞囉!

所以近年己經不太想去遊行,感覺上,多了一班為搞事而搞事的人存在。
若果真係想抗爭的,民陣帶頭一萬人封左皇后大道中,而唔係走去搞事
佢地咁既行動都叫和平抗爭咩??

發新話題