發新話題

調查:零用錢愈少愈容易抑鬱

咁大人無錢會唔會抑鬱

引用:
原帖由 rho837 於 12-7-2012 15:53 發表

呢啲先叫正常, 你有今天既光景, 大過會自己識揾錢.
無錯,仲會珍惜自己賺既一分一毫

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-7-2012 16:20 發表

其實最主要原因係因為我無工作經驗.....
物都試下,心頭吾好太高,
辛苦D都無所謂,
行左第一步就易好多

引用:
原帖由 Lolanto 於 12-7-2012 16:50 發表
咁大人無錢會唔會抑鬱
大人冇錢可只會抑鬱! 直頭犯法啦! 大人冇錢出街比呀SIR周到可Charge遊簜!

引用:
原帖由 ohnavi 於 12-7-2012 17:15 發表

辛苦D都無所謂,
行左第一步就易好多
Agreed! 有邊個人生出來就有工作經驗? 好似呀媽X你:- 死仔包, 拿林出去揾工做啦! 重拾下拾下兩頭望!

引用:
原帖由 ohnavi 於 12-7-2012 17:15 發表

辛苦D都無所謂,
行左第一步就易好多
搵左D倉務/包裝/會所接待/文員/programmer...算唔算心頭高?
不過D顧主知道我要成日請假都應該對我印象打折扣....

免費娛樂, 賺工作經驗, 積福
做義工幫到你

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-7-2012 17:34 發表

搵左D倉務/包裝/會所接待/文員/programmer...算唔算心頭高?
不過D顧主知道我要成日請假都應該對我印象打折扣....
飲食業先請得多人, 前提你要肯捱企同serve人

小弟中學生, 一個月都係四五百-_-
仲要玩wargame咁高消費, 真係

呢個零用包唔包搭車同食飯先

引用:
原帖由 mujiadam 於 12-7-2012 14:49 發表

如果真係生計就可以,我香港香港患有精神科問題既人可以少一半
這麼可以簡單地說,香港抑鬱的人,有部份是貪婪所致。

外國有學術研究指! 成日做愛可抗抑鬱!

引用:
原帖由 rho837 於 12-7-2012 19:05 發表
外國有學術研究指! 成日做愛可抗抑鬱!
有專家指! 手淫有助人體健康

各位 , 我瞞左大家好耐 , 其實我有抑鬱

每人跌番多少比我 , 我就有得救了

引用:
原帖由 rho837 於 12-7-2012 17:23 發表
Agreed! 有邊個人生出來就有工作經驗? 好似呀媽X你:- 死仔包, 拿林出去揾工做啦! 重拾下拾下兩頭望!
話明 "經驗" , 就梗係做過先有

發新話題