發新話題

去燒槍喇!

引用:
原帖由 dannytak 於 10-8-2007 00:54 發表
sorry!ching hkra年費更正為$3000,而且hkra亦有ppc打,不是只是打奧運射擊.
thx for correction for annual subscription.

HKRA 既PPC係近年先興起.  老實講, RA仍主力打奧運射擊
e.g. 25m sport, 25m rapid

50m event, 大家知乜事啦 ..

射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

回覆 #31 hwtang 的帖子

hi!ching 其實都有進步啦,起碼無咁悶得一味.

都唔算一味gar.

25m sport, 25m rapid, 25m standard
50m-3 position, 50m-prone, 50m-free
10m-60shots airpistol
10m-60shots air-rifle

味味唔同.
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 dannytak 於 10-8-2007 00:44 發表
你知唔知有個牌之後,真係比人打都要企定,因為有少少行差踏錯都比人釘牌,從此個人更自律,
係政府警察角度, 越少槍就越係好事, 係冇錯我同意有牌係會更自律, 不過係咪個個都得呢?比少d人玩槍係咪會更直接容易控制?

我都係想玩槍既人, 耐何呢d係現實
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 10-8-2007 01:11 發表

不過係咪個個都得呢?
我係

回覆 #34 MF 的帖子

如果係咁,不如連玩具槍都唔好玩了,一天光曬

回覆 #11 14692 的帖子

十幾年前,d人都俾三萬入會喇,中意セ槍都得!好日子過了?你知不知道,在80s每次買子彈都要行街紙,現在間間槍會都有槍房!仲洗セ行街,不過世事無絕對!MS個朋友係HKRA,和HKGC之曾員,禁d槍放在那裹呢!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #36 dannytak 的帖子

嘩!哥哥仔:你唔取老婆好喇?仲要拜神拜佛d政府殺哂d女人?過份咗少少?係未
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #38 mswong 的帖子

你誤會了,我是回應#34,我只是覺得玩真槍只要安全守法便ok,你越怕政府管而不玩,佢話重好,不過合法玩就不停管,到時個個偷偷地玩重大劑,不過呢個政府.............唉!

回覆 #25 mswong 的帖子

係楊生
本來無一物, 何處惹塵埃

回覆 #37 mswong 的帖子

差館
本來無一物, 何處惹塵埃

ms, u are HKRA/HKGC member ?

引用:
原帖由 sm00lhk 於 10-8-2007 10:25 發表
don't cheat post la :x

回覆 #42 hwtang 的帖子

同香港無任何關係!將來都不曾.
尊重人格, 請勿抄習

發新話題