發新話題

國狗 m249

其實佢原裝啲齒已經好好架啦

引用:
原帖由 伯言 於 7-10-2007 22:31 發表
general question: 你肯定國狗點改都比唔上日本槍?

specific question: 個topic講緊249, 咁suppose, unless otherwise specified, 呢個topic入面講緊既槍就係249...咁你似乎有需要解解畫...會唔會師兄你個re ...
我改過3支國狗 g36, 2支國狗ak, 3支國狗M4!
本身我都改過相同 model 既日本槍, 用既材料亦相同 , 做足密氣 , 所有工序一樣 . 但有些 parts 用回國狗原裝parts , 相對日本槍用回日本槍原裝parts .
得出結果係國狗點改都比唔上日本槍.(用以上setting)

若果連果D國狗原裝parts都用埋其他option零件代替.
呢支都唔再叫國狗啦!
所用既錢拍得住買日本槍o黎改.

回覆 #32 jabberwock624 的帖子

我又想問問,如果你改日本槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?
我又想問問,如果你改國狗槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?

咁即係話改日本同國狗大致上係相同啦,咁你改日本槍既時候,咪一樣要換哂入面啲嘢,咁支日本槍仲係唔係日本槍呢?

引用:
原帖由 kk3296 於 14-10-2007 16:59 發表
我又想問問,如果你改日本槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?
我又想問問,如果你改國狗槍,有咩parts係基本會換呢?齒輪?bearing?杯士?彈弓?

咁即係話改日本同國狗大致上係相同啦,咁你改日本槍 ...
我跟本唔會介意佢係國狗定係日本槍,
最介意佢改完出離既達唔到心中所想既效果.:x

回覆 #34 jabberwock624 的帖子

如果係咁,咁你就唔好話國狗點改都比唔上日本槍啦,其實都係睇你點改啫

引用:
原帖由 kk3296 於 14-10-2007 22:58 發表
如果係咁,咁你就唔好話國狗點改都比唔上日本槍啦,其實都係睇你點改啫
既然國狗系咁好你咪買多幾支黎玩囉,有咩好嘈~

有冇師兄知佢set槍管係膠唔係賿???

回覆 #37 N_G 的帖子

metals

引用:
原帖由 bravohk 於 15-10-2007 19:30 發表

既然國狗系咁好你咪買多幾支黎玩囉,有咩好嘈~
我唔係嘈,只不過講返句公道既說話啫,點解國狗一定比唔上日本槍呢?
日本槍發展左咁多年,而國狗只不過係近呢兩年先開始,但係我覺得都已經係好好架啦!
改槍除左要有靚既parts,最重要係好手勢

引用:
原帖由 kk3296 於 16-10-2007 18:46 發表

我唔係嘈,只不過講返句公道既說話啫,點解國狗一定比唔上日本槍呢?
日本槍發展左咁多年,而國狗只不過係近呢兩年先開始,但係我覺得都已經係好好架啦!
...我都係睇到R哂頭..

引用:
原帖由 kk3296 於 16-10-2007 18:46 發表

點解國狗近呢兩年先開始發展已經咁好??因為佢一味Copy人地之前十幾年整落0既0野,你覺得好光榮??

引用:
原帖由 bravohk 於 16-10-2007 19:17 發表

點解國狗近呢兩年先開始發展已經咁好??因為佢一味Copy人地之前十幾年整落0既0野,你覺得好光榮??
嘩......唔駛講光唔光榮呀 雖然我係中國人(可能你唔係啦)!
至於copy呢樣嘢都幾值得講下, 咁ca, star又算唔算係copy人哋呢?
有平嘢用唔好咩,唔通比一啲人壟斷個市場好咩?
本帖最近評分記錄
  • golliwog19 威望 -5 禁止公佈或使用店舖/商戶真實名稱 18-10-2007 00:35
  • golliwog19 金錢 -5 禁止公佈或使用店舖/商戶真實名稱 18-10-2007 00:35

引用:
原帖由 kk3296 於 16-10-2007 08:11 PM 發表

嘩......唔駛講光唔光榮呀 雖然我係中國人(可能你唔係啦)!
至於copy呢樣嘢都幾值得講下, 咁ca, star又算唔算係copy人哋呢?
有平嘢用唔好咩,唔通比一啲人壟斷個市場好咩?
上半部份我認同師兄你既講法....不過下半部份(即係第三行開始)就不敢苟同.......

回覆 #43 仔仔 的帖子

嗯.........都算叫做有人認同吖
其實我都唔想爭拗咁多,但係點解有啲人成日都要踩底國狗呢?
我自己都有日本槍同國狗,毫無疑問國狗買返嚟之後係要有啲地方要𢴇,但係都未至於差到比人杯葛呀

引用:
原帖由 kk3296 於 16-10-2007 08:37 PM 發表
嗯.........都算叫做有人認同吖
其實我都唔想爭拗咁多,但係點解有啲人成日都要踩底國狗呢?
我自己都有日本槍同國狗,毫無疑問國狗買返嚟之後係要有啲地方要𢴇,但係都未 ...
如果我未到窮到就黎冇錢開飯我都唔會諗住買國狗........(不過到時我應該連槍都唔玩)

發新話題