發新話題

VP9 預裝DX ver. 無十字軍補品版多圖開箝

引用:
原帖由 stevechau 於 2016-11-8 09:37 發表

咁在下會覺得台灣出品既方向會比較日本仔好~
如果照你既講法, 台灣槍對比日本仔, 基本上只要簡單到將日本仔既HOPUP+內管組移植過去就有日本仔既精準...
同埋日本仔無既外觀+日本仔唔夠既BLOWBACK...
咁就算 ...
攪o下拆o下

金身

大 blow back 影響準繩

...點樣馴服呢D野馬

都係男人的浪漫

( 如果唔係玩laser gun算o勒, 包長直準 )

未見過台製原裝性能比馬記原裝好,明明只係COPY

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2016 10:25 發表
未見過台製原裝性能比馬記原裝好,明明只係COPY
其實呢支就算係全鋼件,
拆開睇都會明顯粗糙感,而且有D邊位有金屬批鋒。
相比馬記拆開係造功係細膩好多。
所以如果馬記有出的款,首選都係馬記。
但...呢支係HK, 我會用KSC同佢比.....更加高下立見(我個人係喜歡KSC的火控多過馬記,但馬記多改件無法)。

引用:
原帖由 RCman 於 8-11-2016 10:39 發表

其實呢支就算係全鋼件,
拆開睇都會明顯粗糙感,而且有D邊位有金屬批鋒。
相比馬記拆開係造功係細膩好多。
所以如果馬記有出的款,首選都係馬記。
但...呢支係HK, 我會用KSC同佢比.....更加高下立見(我個人係喜 ...
十分同意, 要彷真加ok性能, 選KSC
原本諗住HK手槍umarex會比返KSC/KWA oem, 但係....

VFC的出品一慣風格, 支槍返黎你係要打散執執佢的,
小弟的416,417 gbb買返黎都係有野要跟...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-11-2016 10:06 發表
某情度上同意, 台玩家就是要大後坐力...

昨晚打散個hopup黎睇下, 真係流流地, hopup膠裝歪左, 個Hopup housing鎖唔實, 上面有gap, 以致塊hopup鐵又歪...

當然上面所有問題係可以解決的...
其實大唔大後坐力唔關準唔準事, 馬記M4塞鋼BUFFER勁大後坐力味一樣準
冇後坐力既AEG日本同港台一樣系統日製原裝一樣準多多聲, QC、質量分別, 咁一千幾百買支金身就唔好預咁平靚正有日製水平

回覆 33# 的帖子

KSZ 設計同質量我相信比其它仿馬記既穩陣,但外皮今時今日黎講假Marking漆面己經滿足唔到有要求玩家
只要落場或對外皮無乜要求就好夠玩, 印像中當年KSZ金身S7 M9有放鎚八舊有找,馬記要7舊幾全膠冇放鎚抵玩度輸哂

性能上KSZ同馬仔差異唔大,但至今KSZ台版市場仍未超過馬記我覺得都係後備件同補品唔夠既問題,
見好多大花金錢換金身改馬仔執一餐,都唔玩原本己經金身既KSZ只因後備件同質感問題有D可惜,
如KSZ原本好似長槍有鋼火控,後備件又足,咁真係唔玩膠身馬記改金身成本太高 , 市場亦有轉駄機會

至於台製仿馬記系統,外皮靚價錢唔貴又唔易打爛已經OK,始終一千幾百唔好咁多要求  
追求性能落場既話,我會買返馬記KSZ打原裝或少改仲實際,少鍋氣又免頭痕

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2016 11:26 發表
KSZ 設計同質量我相信比其它仿馬記既穩陣,但外皮今時今日黎講假Marking漆面己經滿足唔到有要求玩家
只要落場或對外皮無乜要求就好夠玩, 印像中當年KSZ金身S7 M9有放鎚八舊有找,馬記要7舊幾全膠冇放鎚抵玩度輸哂 ...
玩KSC有要求(KSC 我只係對眼於HK系手鎗),首要換左條Side先,全marking? 日版幫到你

但老老實實,呢支VP9渣上手,全完唔似渣緊以前HK45, HK USP 系......
覺得渣住支G17似D

HK VP9㗎市場定位好明顯係用嚟搶Glock㗎市場。不過,HK手槍其實好難搶美國的軍、警市場,原因係美國政府的軍、警單通常要求個Mag Release係可以Press button,比較難接受USP同VP9呢類Mag release。近呢十幾年,除咗MP7A1之外,幾乎冇乜見美國政府機關、軍隊用過呢類Mag Release㗎槍。
引用:
原帖由 RCman 於 8-11-2016 12:21 發表

玩KSC有要求(KSC 我只係對眼於HK系手鎗),首要換左條Side先,全marking? 日版幫到你

但老老實實,呢支VP9渣上手,全完唔似渣緊以前HK45, HK USP 系......
覺得渣住支G17似D
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2016 11:26 發表
只要落場或對外皮無乜要求就好夠玩, 印像中當年KSZ金身S7 M9有放鎚八舊有找,馬記要7舊幾全膠冇放鎚抵玩度輸哂 ...
支槍1000出頭我估有4-500$去左拉神度.
塑料和金屬仍然有一種渣渣的感覺,
整支VP9的定位就是收藏品模型向,
會射BB彈只是附加價值.
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 horenhim 於 8-11-2016 15:00 發表

支槍1000出頭我估有4-500$去左拉神度.
塑料和金屬仍然有一種渣渣的感覺,
整支VP9的定位就是收藏品模型向,
會射BB彈只是附加價值.
認同,對大多數收藏玩家,【會射BB彈只是附加價值】

引用:
原帖由 48191 於 8-11-2016 13:49 發表
HK VP9㗎市場定位好明顯係用嚟搶Glock㗎市場。不過,HK手槍其實好難搶美國的軍、警市場,原因係美國政府的軍、警單通常要求個Mag Release係可以Press button,比較難接受USP同VP9呢類Mag release。 ...
同意, VP9個設計係方便左手人事多D,
個mag release唔太就手, glock, 1911之類press release 可以用保持射擊手勢同時用中指release mag,
VP9就要改下習慣,用要用開槍食指按右面release 制.. 速度點都慢D

扣TRIGGER 時果會發出舊床褥彈弓聲, 同隻TRIGGER 尖係會刮住護弓

回覆 39# 的帖子

一千蚊做到而家水準已經算值, 馬記出既話換架都起碼比多一千,
仲有個下身marking同鋼件? 所以v記已經算優惠了, 你地肯比2k買一支包正

回覆 37# 的帖子

日版做功拍得住WA,但膠架又同馬記一樣等你換cnc架

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2016 15:44 發表
一千蚊做到而家水準已經算值, 馬記出既話換架都起碼比多一千,
仲有個下身marking同鋼件? 所以v記已經算優惠了, 你地肯比2k買一支包正
其實鋼件版VP9羅上手,雖然鎗仔細細,但都好有份量

發新話題