發新話題

聖衣神話...愛得太遲

雖然星矢都係咁,令人費解佢點解又係可以一下子提升到咁勁~ 其實冥王神話都解釋左,因為星矢係二百幾年前打敗冥王嘅神人轉生。

咁都講得通嘅~ 唔怪得一輝擺明勁過佢,但硬係唔夠砌,永遠做二三線配角。

亦有人問撒卡同卡諾未又係人一個,點解會天生有念~?! 以佢地嘅修為點解會咁勁~ 因為車田先生都一早講過,神話裡雙星孖仔係神人也~

神鬥士黑白虎都係阿斯格特緊次於哲古佛烈嘅一等高手。
又係天生有慧根嘅。

Kurtzns

唔該師兄!

一輝唔算二三線配角吧......唔知點解,睇見一輝我諗起個悲字......可能佢太cool呱

我想睇冥王神話同睇返海王篇............

引用:
原帖由 里安 於 20-7-2008 21:21 發表
唔該師兄!

一輝唔算二三線配角吧......唔知點解,睇見一輝我諗起個悲字......可能佢太cool呱

我想睇冥王神話同睇返海王篇............
冥王神話裡有一個似一輝的角色,見仁見智~
海至篇都是一個好題材。
有機會了解看看。
Kurtzns

引用:
原帖由 tonyjaa 於 21-7-2008 02:53 發表

冥王神話裡有一個似一輝的角色,見仁見智~
海至篇都是一個好題材。
有機會了解看看。
又係打唔死?

一輝勁呀,最後可以同最接近神之男人沙加打過平手(雖然係同
歸於盡)實力不容忽視

引用:
原帖由 rolex 於 21-7-2008 23:33 發表
一輝勁呀,最後可以同最接近神之男人沙加打過平手
實力不容忽視
一輝本身係幾猛料~ 不過打十二宮果陣,沙加到最後係有留力讓一輝。
雖然當時一輝準備同佢同歸於盡,但以沙加接近神的境界和力量絕對是可以擺脫的。

之後,沙加傳心術傳話俾穆先生,叫穆先生以佢可以穿越時空的本領幫手從另一空間帶返一輝返黎。而沙加本身是可以來去自如。
其實,沙加大可自己一個逃走必走得掉,屆時一輝便燃燒殆盡了,答案係...當一輝燃燒小宇宙至盡與沙加同升天之際,沙加早已將自己連帶一輝穿越時空,轉移到六道其中一個空間停留,得以保存一輝性命,,換言之,一輝不單只殺唔到沙加,反而沙加仲解救了一輝。

Kurtzns

引典~
Kurtzns

兄台你本係咩書?

當年日版特刊。
Kurtzns

1988年少年jump特刊
Kurtzns

回復 40# 的帖子

可唔可以影個封面我睇下?

okok,不過要俾d時間我攞返出黎。
Kurtzns

引用:
原帖由 rolex 於 13-7-2008 11:27 發表

我搵唔到隻最終青銅天馬座呀
兆萬仲有喎.

回復 43# 的帖子

見炒到480無買
轉左買人馬座$298同星矢頭像$79
小改之後變左....

你應該買星矢日版天馬神衣,都係貴多幾草野。
不過雅典娜天馬神衣,同最終聖衣相比,仲值租呀~

而且仲靚d添。

Kurtzns

發新話題