發新話題

少年團朋友請進

引用:
原帖由 topsoldierC11 於 22-8-2008 01:00 發表
可靠消息!新一批從新供應商所提供的布辦嘅顏色非常似(係仿85式,布料稍硬及尼龍質重,還在打辦工作中!
不如95啦, 時代會進步的

皇家空軍

我無玩一段時間姐...

ac issue戈套係好焗,又seven,所以我好多fri自己買dpm...

引用:
原帖由 Royal_9413 於 22-8-2008 13:22 發表

不如95啦, 時代會進步的
著軍服跟本就是倒退呢!

咁,佢哋標旁有軍事色彩嘛!唔著迷彩咪似童軍囉

以前亞米公司上Map Reading 堂喺山都係著Jungle hat同、T Shirt 、青褲同boots!

嗰頂OG Cap 帽重堅,大大個Badge喺前面,驚你唔知!人多咗,但控制唔到質數!唉...

就是軍事色彩才奇怪!
你當個兵就知道軍隊會因應唔同的環境而著合適的衣服,
集隊, 檢閱, 做show等著什麽都好, 至多都是不舒適, 不夠好看!
但ayp, 夜行, map reading著DPM合適嗎?

AC根本就係扮軍隊, 所以我唔覺得你地會放棄DPM

皇家空軍

出左事先識驚乎

唔想見到有人著95's花行山出事,,突意整件"仿DPM"出黎??

真係好陰謀論
delete

搵人份我地, 扮整親, 跟著上曬報紙

引用:
原帖由 tango10 於 22-8-2008 15:13 發表
就是軍事色彩才奇怪!
你當個兵就知道軍隊會因應唔同的環境而著合適的衣服,
集隊, 檢閱, 做show等著什麽都好, 至多都是不舒適, 不夠好看!
但ayp, 夜行, map reading著DPM合適嗎?
咪係LOR, 係咪都著dpm, 唔係出山又著, SERVICE 又著, 傻既

遲下又唔知整咩上去喇..

引用:
原帖由 Royal_9413 於 22-8-2008 15:17 發表
AC根本就係扮軍隊, 所以我唔覺得你地會放棄DPM
又唔可以咁講既, 話曬有歷史背景, 另外如果出山著DPM 我認為ok
但係佢係咪都著, service 又著, 宿營又著, 如果著OG 都無問題, 但係佢唔係
(以前係出山DPM, barrack 就OG)

另外我地大佬們又認為, og 都好好ga, 無啦啦轉DPM, 個啲老細又話變阿爺抽後算帳, 又轉DPM, 你話係咪佢地講曬!!

引用:
原帖由 Shan10 於 22-8-2008 19:20 發表

咪係LOR, 係咪都著dpm, 唔係出山又著, SERVICE 又著, 傻既

遲下又唔知整咩上去喇..
分等級的三角型團色!

嗰條柴夠經典!Over size到啲人手臂根本唔啱比例!穿大脾差不多

我本身都係著ac野,玩左2年到,城身都係英國野!
本身我dpm,係金x黃,after買左90

發新話題