發新話題

[認真] 煨番薯母女遭檢控 200人圍觀求情

引用:
原帖由 gd1893 於 26-1-2009 22:05 發表
你又從何去證明個垃圾筒係D食環搬走既呢?

你見到佢地搬返出黎, 唔代表係佢地收埋
會唔會係有人拎走左, 佢地發現, 再搬回原位呢?
好多野, 唔係你見到既就係全部既.

x x x

又, 拉兩個小販叫兩部警車黎...
...
我由頭到尾冇講過一句佢地收埋個垃圾桶WO先生....
我剩係講我所見到既野....你覺得係咪係唔係咪唔係囉....我可以話你聽我覺得係....

"由於群情洶湧" <---關咩事丫....D人又唔係衝埋去打佢....係側邊吠下就叫影響工作?? 寫張告票都要睇下心情阿....辛苦佢地咯....

引用:
原帖由 101653 於 26-1-2009 22:16 發表

我剩係講我所見到既野....你覺得係咪係唔係咪唔係囉....我可以話你聽我覺得係....

"由於群情洶湧"  
其實政府公務員都係打工啦...不過他們好像就是和一般的香港市民脫節太久了...現在經濟咁...過年時賣下番薯都要拉要鎖...仲要兩架警車來協助...唉∼∼∼不過大家都係做野...搵啖食咁...但有d咁盡責的政府人員...唔怪得”阿老曾”對住d一般市民和政黨時咁頭痛...對打政府工的人來說真係”公說公有理,婆說婆有理”啦,但我作為一般市民,所以如果我在場的話,我一定會用身上可用的攝錄設備來把政府人員的高效率一面攝錄下來在各大討論區內公開給大家向他們”表”揚一番...我只是路過....不要回我...呵呵
傻豬, Ridiculous, What the FuXk !!!!!

引用:
原帖由 101653 於 26-1-2009 22:16 發表

"由於群情洶湧" <---關咩事丫....D人又唔係衝埋去打佢....係側邊吠下就叫影響工作?? 寫張告票都要睇下心情阿....辛苦佢地咯....  
如果你係食環處班人, 2百人圍你, 你會點做?

回復 33# 的帖子

放低張告票,
1) 當無寫過, void左佢
2) 塞俾條友, 叫佢繳費,

任擇其一, 跟住拿拿聲過主啦
眾怒難犯呀

若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

回復 19# 的帖子

消防車有消防通道, 係消防道路泊車, 理得你初一十五, 牛肉乾不特止, 仲拖埋走添
係普通一條街上, 消防車係咪唔可以剷上行人路, 一定要係馬路, 而差一個車位之隔就定生死? 咁橋? 郁郁架車/ 雲梯都唔得? 泊得都係7-7禁區啦, 唔通夜晚阻住消防車又得?
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 26-1-2009 22:50 發表

如果你係食環處班人, 2百人圍你, 你會點做?
哈哈講梗係話無問題又無人打你又盛(而家個結果係咁咋喎,唔代表果陣唔咁處理唔會發生喎)

咳咳~~~

食環今次做得好難睇
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 Elf 於 26-1-2009 22:57 發表
放低張告票,
1) 當無寫過, void左佢
2) 塞俾條友, 叫佢繳費,

任擇其一, 跟住拿拿聲過主啦
眾怒難犯呀
當無寫過, 第二日報紙又話食環處無能?  
塞俾條友, 第二日報紙又話食環處無人情味?
不如摺左食環處? 小販阻街,亂丟垃圾俾埋警察叔叔檢控?

引用:
原帖由 Kuznetsov 於 26-1-2009 23:05 發表
咳咳~~~

食環今次做得好難睇
食環做法係難睇,
但係煨番薯母女都有錯

點解我地有d咁既所謂"公僕"

我反而想知係邊條天才決定今年要封殺無牌小販???
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 26-1-2009 23:18 發表

食環做法係難睇,
但係煨番薯母女都有錯
我明白~

引用:
原帖由 HunterX 於 26-1-2009 23:23 發表
我反而想知係邊條天才決定今年要封殺無牌小販???
今日我都見到好多牛肉乾..仲送防水袋tim

你覺得係既, 大可叫你朋友選擇抗辯.
認真既, 香港法律係唔容許執法機構進行"誘捕"行為既.
你拎得出證據證明食環署人員咁做, 但case唔止會甩, 佢地仲要上身添.

係上個世紀既七十年代尾至八十年代初,
廉署就曾經係官塘與毒品拆家合作, 企圖誘捕掃毒既警務人員,
但係誘捕期間被同事撞破, 將毒品拆家及涉嫌誘捕既廉署調查員一拼拘捕.
當年單案一直保持低調, 直至單案係高院聆訊, 事件先至為外人得知,
而廉署當時亦受到立法局及傳媒既一致譴責.

如果朋友你有證有據證明係食環搬走個垃圾筒, 黎陰你朋友的話,
請記得盡快將證據公開,
但如果純粹係你覺得, 你認為, 你感覺的話
唔該, 講野負返些少責任, 講清楚D, 唔好聲大大就當事實.

你要用"我覺得乜乜、我覺得物物"黎胡亂指責別人既時候,
唔好忘記, 其他人一樣可以咁對你.
己所不欲, 勿施於人呀網友!

x x x

至於比二百幾個可能帶有敵意既人圍住, 叫唔叫支援...
從網友你既回應...
well, 我只能講, 無知並唔係錯,
係新一年, 我衷心咁祝願, 你有機會去認識下現實生活啦.
引用:

"由於群情洶湧"  

1.希望大家可以盡量互相忍讓、尊重,各位之言論及發表請勿過於激烈以免影響其他人。

發新話題