發新話題

[認真] 係香港見死不救是否罪行

最好就係,人地撞車,心臟病發,你企係則邊睇住佢,
正如一句說話: 煩事楷因強出頭,閃埋一邊樂由由
本帖最近評分記錄
  • 阿芝 威望 -15 師兄 這種心態不要得阿。 19-2-2009 01:02
  • 阿芝 金錢 -15 師兄 這種心態不要得阿。 19-2-2009 01:02

引用:
原帖由 Shan10 於 11-2-2009 15:42 發表

其實急救既定義大家 ...
以最短的時間,以最有效的方式令一個人失救至死
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 jh333233 於 16-2-2009 21:33 發表
香港真係多得你地呢班好途人

別忘了拍上youtube

引用:
原帖由 jh333233 於 16-2-2009 21:33 發表
呢d說話都講得出,唔怪得有人話「香港嘅新一代無得救!」

引用:
如果果個人因為失救致死

閣下真係功德無量

最好就係,jh333233撞車,心臟病發 , 你地企係則邊睇住佢 ,我就等佢黎報到

回復 31# 的帖子

係勁wo師兄~!!
明愛詢問處個位正合你啦~!!
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
我問d咁正經既問題你都要抽水!?
我同你有仇呀!

引用:
原帖由 kimkileo 於 18-2-2009 01:53 發表
最好就係,jh333233撞車,心臟病發 , 你地企係則邊睇住佢 ,我就等佢黎報到
我會等佢死咗先!
然後報警,費事佢條屍影响市容!

各位師兄唔好咁衰啦
kai唔係罪黎傢

引用:
原帖由 seals 於 18-2-2009 19:55 發表

我會等佢死咗先!
然後報警,費事佢條屍影响市容!
直接叫食環好過啦

廢是做多重

今日先係學校跳左兩次樓黎

引用:
原帖由 里安 於 18-2-2009 21:42 發表

直接叫食環好過啦

廢是做多重
送個cgf先有的旅行團比佢咪算
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

急救首要是自身的安全, 不能因急著救人而忽略環境的危險!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 jh333233 於 18-2-2009 22:03 發表
今日先係學校跳左兩次樓黎
兩次樓都唔死得!?
真可惜!

發新話題