發新話題

[認真] 慳9千,有咩幫助?

引用:
原帖由 HunterX 於 27-2-2009 02:04 發表

退稅9千, 仲唔請食飯!?
聽者有份?

$9000可以買支鏡.............
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 27-2-2009 02:12 發表
$9000可以買支鏡.............
9000蚊可以賣左而家部野,補錢換新機~

佢地做低技術工人我唔怪佢,
唔做坐係到果d "謀"福利既我就好憎

你話我口沒遮攔,我ok,但政府對我唔公平,唔通退休我靠mpf,靠生果金,我好彩傷殘既話拎津貼仲要生果金同傷殘津貼二選一

自己搵錢大部份既都俾屋企,供保險,供樓,都未捨得去旅行又要交稅養班人,供半班廢青讀書

自行加上助語詞

回復 32# 的帖子

canon 加價加到癡左線呀
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

我一向都唔贊成過度福利社會

事實上就算本地出世 , 一樣有大家口中所講既人搏大霧

咁我地係咪抱住一竹竿既心態

連累埋真正需要幫助既人 ?

引用:
原帖由 於 27-2-2009 02:49 發表

福利係永無止境.....

發洩左好滿足架啦

希望真正得到幫助既人會用心感謝

呃飯食果班...遲早天收

引用:
原帖由 HunterX 於 27-2-2009 02:04 發表

你想龍哥派米乍.....咁你搵日game出黎企定定啦.....

引用:
原帖由 於 27-2-2009 02:49 發表

我都唔贊成,不過俾個chance人地發洩下啦,政府話事人我地冇得揀,俾小市民炒蝦拆蟹下啦.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-2-2009 08:46 發表

我都唔贊成,不過俾個chance人地發洩下啦,政府話事人我地冇得揀,俾小市民炒蝦拆蟹下啦.....
痴線...我係d 咁既人咩 !!

發洩還發洩 , 千祈唔好顏射...

引用:
原帖由 於 27-2-2009 11:11 發表

痴線...我係d 咁既人咩 !!

發洩還發洩 , 千祈唔好顏射...
我係讚成你既意見架.........不過話留的空間俾人發洩下不滿者...
下次有機打game就黎狠狠顏射你..........

引用:

退稅9千?????? I heard that only 6千...last year $25000  last last year $15000....

唔係話幫唔幫d人
至少果d為香港建設出過一番力的老人家
當俾多少少生果金佢地,多謝佢地為香港出過力
至少大家的免費教育,佢地都有出過力,交過稅
好過退9千蚊俾d搵到幾十萬的人又有樓的人

引用:
原帖由 lahc 於 27-2-2009 17:25 發表
唔係話幫唔幫d人
至少果d為香港建設出過一番力的老人家
當俾多少少生果金佢地,多謝佢地為香港出過力
至少大家的免費教育,佢地都有出過力,交過稅
好過退9千蚊俾d搵到幾十萬的人又有樓的人
同意.......我兩公婆一年揾超過50萬,退9千蚊比我又唔覺好有用,不如留番比D真正有需要的人好過!

引用:
原帖由 kimkileo 於 27-2-2009 08:42 發表

你想龍哥派米乍.....咁你搵日game出黎企定定啦.....
一雞過過數
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

發新話題