發新話題

開始有D想買 1Ds 3

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 23:02 發表

.........唔!!!...........三皮野係下過月頭的事,唔關今個月的事呀!
即係分分鐘有五皮玩具錢!?

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 22:59 發表
今日買左囉.......................
買左Canon 135 2.0 及 Sigma 50 1.4
135係肥花買,行貨現金價$6580...得最後一支,街買最平都要$6780現金價
50係旺電ニ樓買,行貨現金價$3550,大街大鋪要$3650現金價
現在 ...
下次去飛花買的call call我,我去問的可能可以平多少少
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

SIGMA 50 1.4? 神鏡的F1就話姐, 怕龍兄你玩唔夠幾個月又想換原廠50 1.2~~~
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 1-4-2009 23:33 發表
SIGMA 50 1.4? 神鏡的F1就話姐, 怕龍兄你玩唔夠幾個月又想換原廠50 1.2~~~
睇報告寫到50L好唔得,加上好多人都話50L貴得黎唔直,同時上左FF的我自己好小用50mm,所以買左支Sigma......
...現在想買的還有24L II及TS-E 17 4L ,支Sigma50用住先la....

引用:
原帖由 亞龍 於 1-4-2009 23:47 發表

睇報告寫到50L好唔得,加上好多人都話50L貴得黎唔直,同時上左FF的我自己好小用50mm,所以買左支Sigma......
...現在想買的還有24L II及TS-E 17 4L ,支Sigma50用住先la....
24L II support!!!  大光圈係廣角好玩!

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 1-4-2009 23:30 發表

下次去飛花買的call call我,我去問的可能可以平多少少
下次實有機會的呢!!!!
有時間的話,不如幫我問下24L II現金價幾多???謝謝

引用:
原帖由 adrianyahk 於 1-4-2009 23:50 發表

24L II support!!!  大光圈係廣角好玩!
同時成像真係唔錯,我影景都好鐘意用24mm個焦段呢

好有錢...............
我想買部bessa R2+35mm都係$5xxx,
都要計過度過......
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 00:34 發表
唔好咁la...........我都用左好多心機同時間先揾到D血汗錢黎買玩具架!
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 亞龍 於 2-4-2009 00:41 發表

唔好咁la...........我都用左好多心機同時間先揾到D血汗錢黎買玩具架!
正經野唔記得講.......
CANON個紅外線飛燈功能一般,
好多行家用過,距離遠小小就唔得,
鴨記有個radio飛燈(好似仲可以做搖控失打),
$200,轉灣/有牆阻隔都飛到,
但係就冇TTL.
落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 00:55 發表

正經野唔記得講.......
CANON個紅外線飛燈功能一般,
好多行家用過,距離遠小小就唔得,
鴨記有個radio飛燈(好似仲可以做搖控失打),
$200,轉灣/有牆阻隔都飛到,
但係就冇TTL.
收到..........謝謝
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

龍哥點解咁有錢...

係咁攞錢買玩具

24II 第你買完post 相
早前我都想買,可惜無端端喊加價同價成千(ie 24II)

最後放氣買左第二啲玩具

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 2-4-2009 01:08 發表
龍哥點解咁有錢...

係咁攞錢買玩具

24II 第你買完post 相
唔知pm完佢,佢會唔會重新考慮入唔入24II 好
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 2-4-2009 00:34 發表
我買你想要既野買左4K~ 借你玩啦去版聚啦~

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 2-4-2009 01:10 發表

唔知pm完佢,佢會唔會重新考慮入唔入24II 好
??
24II有問題麼?

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

發新話題