發新話題

戰地記者點做至好?

combat camera team

你係影相 , 唔係透明

當自己仲打緊game , take cover

咁咪冇咁易領野之餘又可以近影囉

回復 28# 的帖子

爆玻璃花鏡
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

引用:
原帖由 飛哥仔 於 15-4-2009 00:37 發表

我一D都唔怕... (手上仲有好多彈洞)

我唔怕...我係怕部機...... 大哥巴既機來...怕唔知D子彈射中會點...想知道睇下其他師兄係JAI囉部機出去影定係有做D咩保護先落場....
我的意見係用布包一包部機
子彈射到,機身一定花
如果係膠身就仲傷

我同d friend都討論過這個問題
先用布包好機身鏡身(如果有錢買個迷彩機身套,有保護作用)
鏡頭位置可裝特製filter
有一種號稱自己5倍強化的filter,sorry忘了牌子
but你可以去大相機舖問下
旺角成成應該有

paul兄既combat camera team好正~ 好正丫~~~不過怕著迷彩會比人誤會 ^^"

elf兄講既鐵絲網我會去d機鋪睇睇, 不過我怕外行d店既人唔知我想講要d咩...
引用:
原帖由 phantomDx 於 15-4-2009 19:30 發表
我同d friend都討論過這個問題
先用布包好機身鏡身(如果有錢買個迷彩機身套,有保護作用)
鏡頭位置可裝特製filter
有一種號稱自己5倍強化的filter,sorry忘了牌子
but你可以去大相機舖問下
旺角成成應該有
睇到louis大同你既post, 我都考慮下做個套先 (我可以叫同事幫手做)

等做好準備再落場獵人

引用:
原帖由 於 15-4-2009 18:37 發表
你係影相 , 唔係透明

當自己仲打緊game , take cover

咁咪冇咁易領野之餘又可以近影囉
唔好咁諗,因為有經驗的人一定cap d 可以比人take cover的位,戰記無事無幹走過去,人地未必第一時間icon到你,特別係d 叢林
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-4-2009 02:26 發表

唔好咁諗,因為有經驗的人一定cap d 可以比人take cover的位,戰記無事無幹走過去,人地未必第一時間icon到你,特別係d 叢林
冇錯..........已前用24~85影過兩場玩吓,兩場都死,佢地知我唔係打,不過睇唔到我冇槍果個.

落雨不怕~落雪也不怕~就算寒冷大風雪落下~~~~

引用:
原帖由 Elf 於 15-4-2009 19:01 發表
爆玻璃花鏡
一係2塊濾鏡,我唔信會比人爽穿
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 高!高!高! 於 17-4-2009 02:30 發表

冇錯..........已前用24~85影過兩場玩吓,兩場都死,佢地知我唔係打,不過睇唔到我冇槍果個.
所以戰記在戰場上幾時都要夠招搖

帶白色頭盔or頭巾啦~用潛水膠殼入住部機黎影~

呢個look都唔錯

我用 D80 + (24 2.8 + 35 2 but both will use F4) + 70-300 VR , ISO 400 , JPG size L and Hi

用 24 2.8 同 35 2 係因為短距離對焦快而且唔洗想點zoom先影.

JPG size L and Hi 你可以corp相同連拍更多張數.

但係一個好相機袋一定唔少得.
狙擊其實是一種藝術.... 就連中槍的也能分享你精確射擊技術的光榮....

回復 41# 的帖子

你知唔知一個DSLR潛水殼幾錢呀師兄

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 17-4-2009 02:53 發表

一係2塊濾鏡,我唔信會比人爽穿
穿一塊花一塊仲抵死,
照用1塊, 就張張相都朦左,
唔用打真軍, ..

發新話題