發新話題

依個世界D新手真係得意

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-5-2009 03:47 發表
我覺得依家d小朋友玩槍個心態同我個年代好唔同...
以前買一枝槍要左度右度, 節衣縮食揀到最鐘意果枝先買, 返到屋企幾乎晚晚都要摸住先訓得著...
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯.. ...
咁呀只, 有個比我架空左的PK小朋友, 諗住比次機會佢, 點知D細ge係道掃彈, 佢就係道閒hea hea, 我同佢講你唔掃, 都同我lead住其他人. 點知佢當住我面同我其他正常少少的小朋友講『做野呢, 最緊要走精面.』 好在正常少少果班O曬咀望住我. 呢D咪唔小唔得囉~

D細ge做野又冇責任心, 叫佢買兩個大比袋番來做公家野, 佢話okok, 之後再題多佢一次, 佢都話ok. 點知要用之前果夜先打來話冇買, 冇錢, 冇時間wow, 我頂佢, 冇錢你咪問父母拿住先囉, 又唔係冇得囉番, 佢日日都番住學, 今日買完聽日camp都得啦. 都算, 冇時間? 我題你果時又唔同我講? 冇買? 你唔好再遲D先講? then我叫佢死掂佢, 佢又話ok, 最後都係死唔掂, 拿左佢果個出來比人用. 做唔掂你就同我講, last min先走來話做唔到, 買兩件野都麻麻煩煩. 唉...

所以有時叫小朋友做野, 真係要留一手.

引用:
原帖由 hermanht 於 12-5-2009 07:57 發表

咁呀只, 有個比我架空左的PK小朋友, 諗住比次機會佢, 點知D細ge係道掃彈, 佢就係道閒hea hea, 我同佢講你唔掃, 都同我lead住其他人. 點知佢當住我面同我其他正常少少的小朋友講『做野呢, 最緊要走精面.』 好在正 ...
唉,而家d靚仔真實世界係點都未接觸到就要佢做中心,世界為佢而轉

仲有咩好講??

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 12-5-2009 03:47 發表
我覺得依家d小朋友玩槍個心態同我個年代好唔同...
以前買一枝槍要左度右度, 節衣縮食揀到最鐘意果枝先買, 返到屋企幾乎晚晚都要摸住先訓得著...
依家d小朋友...幾舊水一枝國狗...買番黎打幾場, 唔鐘意咪買過枝咯.. ...
前日响嘉頓先聽到:
A:哥哥,支AK咩力呀?
店員:起碼底中啦!
A:嘩,咁大力架,咁平,咪好抵?俾多支我吖唔該.
結果佢同佢朋友一人拎一支走...
大力=抵

咦 ~ 咁罐頂力咪掃哂嘉頓D貨 !?

引用:
原帖由 118048 於 12-5-2009 20:01 發表

前日响嘉頓先聽到:
A:哥哥,支AK咩力呀?
店員:起碼底中啦!
A:嘩,咁大力架,咁平,咪好抵?俾多支我吖唔該.
結果佢同佢朋友一人拎一支走...
大力=抵
算啦.....依家d小朋友係噤嫁嘞..........鬼叫屋企大把咩
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

回復 33# 的帖子

你又令我唸起爽穿10面罐的glock....好似都係550....超抵!!!
如果有錢都叫錯ge話.....我寧願一錯再錯

唉~e+ d 新手(雖然我都係)
大多數都係係果個"couxxxxxx-strxxx online"度轉黎(雖然我都係xdxd, 不過好在我識分wargame & online game )
以為d game槍就係全世界既槍
仲愈出愈離譜, 咩黃金夜鷹 黃金CV-47
槍名都改左勁多...
出到槍街問就糗哂@@
跟住上"課冧"用佢地d xx態度 問野
跟手仲要罵人= =

真係囧到爆
果d人唔插對唔住自己xdxd

有d新手真係發神經
叫佢留電話/打俾我,電話講,
又唔打黎,又唔留電話,係要用text
同佢講左我住東九龍,最多出旺角交收.港島區都得
之後仲可以大聲夾惡答我
一係你入黎屯門交收,唔係我唔買
真係心諗...一定賣俾你嫁
乾脆同佢講88,賣左俾第2個師兄
大家就下無咩所謂...佢話唔出閘,就佢去到美孚,條氣都順d呀...
之後幾日後,pm 佢電話過黎,叫我打過去.仲超串噤話.我去旺角交收都得ga

引用:
原帖由 魔流星 於 12-5-2009 23:00 發表
唉~e+ d 新手(雖然我都係)
大多數都係係果個"couxxxxxx-strxxx online"度轉黎(雖然我都係xdxd, 不過好在我識分wargame & online game )
以為d game槍就係全世界既槍
仲愈出愈離譜, 咩黃金夜鷹 黃金CV-47
槍名都 ...
記得我教會個團契有wargame......
坐車去果陣聽到後面有D"閃靈獵手","殲滅者",仲有"倉庫火拼"地圖
我坐前面好無奈

引用:
原帖由 lahc 於 12-5-2009 23:05 發表
有d新手真係發神經
之後仲可以大聲夾惡答我
真係心諗...一定賣俾你 ...
影衰晒我地D新手

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:11 發表

坐車去果陣聽到後面有D"閃靈獵手","殲滅者",仲有"倉庫火拼"地圖
我坐前面好無奈
果d槍名真係勁囧= =
閃靈獵手好似係支散彈...M1xxx
殲滅者係MG3...
真係唔知點解要整d咁既槍名...

仲搞到班新手上哂腦@@
仲勁過藍藍路

引用:
原帖由 lahc 於 12-5-2009 23:05 發表
有d新手真係發神經
之後仲可以大聲夾惡答我
真係心諗...一定賣俾你 ...
師兄你真係好.....俾我理佢都傻
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:11 發表

我坐前面好無奈
咁你就要轉會啦~我個團契都有隊槍隊~
F1 , A1 , 300V , 400D , 3 , 1Ds2  , 1D4 / NEX-5N , A7 / X2
17-40L , 28-90II , 18-55II USM , 17-55IS USM , SSWIS /  E18-55 , FE24-70za , FE16-35za
24.4L II , 50.2L , 50.4 , 100/2 , 456L / FD55.2 / FL50.4 / VM40.4 / G35 , G45 / E16 , E30 , E50 , FE55za
580EX II , 430EX II / Metz52

引用:
原帖由 魔流星 於 12-5-2009 23:15 發表

果d槍名真係勁囧= =
閃靈獵手好似係支散彈...M1xxx
殲滅者係MG3...
真係唔知點解要整d咁既槍名...

仲搞到班新手上哂腦@@
仲勁過藍藍路
芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200

引用:
原帖由 亞爾多 於 12-5-2009 23:28 發表

芬蘭之星-TRG
閃靈獵手-M1887
殲滅者-MG3
審判之眼-SL8
領航者-F2000
鷹眼M200
一雞八千 - M4  <--- 有冇記錯呀?

發新話題