發新話題

未打過Game想問一下~

引用:
原帖由 一等兵 於 17-5-2009 11:46 AM 發表
不如買枝14啦
14個尾搞到我好唔舒服....

引用:
原帖由 wester 於 17-5-2009 06:39 發表
其實單發唔係好蝕底姐,如果你收埋自己,對方見唔到,對方自然唔會射你......
唔打噤咪見唔到囉 .......................另外小弟見到只要唔對路情況許可下係會即full
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 wester 於 17-5-2009 11:49 發表
14個尾搞到我好唔舒服....
小弟唔覺仲好啱位喎

引用:
原帖由 hermanht 於 17-5-2009 11:38 發表
#26, 你team人點打係你ge事, 你叫個冇打過game ge新手去無限火街場打狙擊係等同叫佢去死
...
10年前開始打GAME既人個個都係一開始就去打無限火街場,咁我地咪死Q晒?
廿年前玩拖喉既咪連條屍都冇?

引用:
原帖由 wester 於 17-5-2009 11:48 發表
唔掂練到掂(有錯勿插)
都係果句.....新手唔好玩狙先
師兄不如學下戰術先啦.................
你傷十字勒帶只要唔好太劇烈就ok啦

引用:
原帖由 於 17-5-2009 02:21 發表

無限火力既意思係由0.9至1.9任你打(現實有冇人咁聽話就...)

一槍死又唔等於痛一槍

當年我做新仔 , 頭2年都未打過比錢場

個陣比錢場根本就唔好玩 , 選擇亦唔多 , 而家就唔同講法

成日都聽到話街場既人 ...
咁我型D,打GAME頭6年都未打過比錢場
第一次打比錢場係落雨焗住比FD車左去化淡廠

到而家都係街場唔夠人先去比錢場

化淡廠果d唔係叫入場費咩

引用:
原帖由 一等兵 於 17-5-2009 12:29 發表
化淡廠果d唔係叫入場費咩
化淡廠包飯喎
大煙通先叫入場費嘛?

係喎.......................... 記錯咗潻

wo....唔該哂咁多位C兄.....學左好多野!!!

回復 40# 的帖子

引用:
原帖由 donaldx666 於 16-5-2009 23:15 發表
小弟因為住山邊村屋....成日自己一個有得玩下槍....

其實一直想打game.....不過之前因為運動整傷十字韧帶~
普通的跑跳都ok....想問下打game會唔會跑得好勁??怕再傷~
打game~會跑動多 定係 多數玩 ...
你係整親 , 我係斷添丫.... 右腳前十字斷左....則面副韧帶同半月板傷左....做左手術駁返...

你想做運動時想安全d, 就要買返個護膝, 行山店好多都有賣, 我如果唔用既做唔到長時間跑步, 而家用左來打game都差唔多可以打到成日 (係最尾哥1-2場要休息下唔想太操勞...)

有d護膝都幾貴,(平既幾十蚊, 街邊行山店賣既最貴$6xx....醫院既functional brace有d可以過2千....) 不過如果斷左韧帶真係好鬼麻煩, 做完手術之後又差唔多要訓成個星期醫院同做物理治療...之後成個月都要用柺杖幫手又戴住個死人腳cool...一個星期又要返2次去做物力治療.....都鬼辛苦..... 頭幾日連腳都屈唔到...連去廁所同落床都有困難....(差d要護士幫手....)

另外你與其買狙, 不如買d長火來玩仲好, 有好多長火既準繩都ok, 不過都係一句...比錢場長槍作用有限....

話打原裝即係=完全改裝
話打一面通常都係變左底中
話打底中通常都係變左打1.9j
打無限火......噢!即係無皇管,打咩力都得....自己諗下啦,無謂第一次打就留下陰影

引用:
原帖由 ZaMaR 於 17-5-2009 11:58 發表

10年前開始打GAME既人個個都係一開始就去打無限火街場,咁我地咪死Q晒?
廿年前玩拖喉既咪連條屍都冇?
係!廿年前玩既時候仲要係打不死,個個打到血肉濛湖,但果陣少d人玩,而且個個都有晒心理準備,個個甘心命底去玩同依家完全唔同.................

引用:
原帖由 ammax 於 17-5-2009 16:30 發表

係!廿年前玩既時候仲要係打不死,個個打到血肉濛湖,但果陣少d人玩,而且個個都有晒心理準備,個個甘心命底去玩同依家完全唔同.................
而家用電槍打,火力唔可以同果時比,著多件衫,帶個FULL MASK唔會傷得去邊
即使而家,去邊度打GAME都可能有鬼火,冇心理準備咪返屋企打機囉!

打比錢場打10次都仲係鴨仔,打街場1-2次已經識走位,我見唔少

發新話題