發新話題

窮人自製槍架~!!

引用:
原帖由 SL1991 於 18-5-2009 22:39 發表
好嘢!好諗頭!!可唔可以講埋總共買咗啲咩料(如几長、几個....detail啲同边度買咁........Thanks......我諗好多師兄都有興趣整番個(包括我在內)!!
我係五金舖買咗一條13呎3/4膠喉~!!8隻T字接口,8隻曲接口~!!同一個膠水~!!

附件

18-5-2009 23:01

膠水係呢隻~!!

引用:
原帖由 老兵 於 18-5-2009 22:54 發表

師兄:其實你只要在喉身同配件接駁時,用返pvc膠水內附既膠水掃搽膠水在喉身表面及配件內第一間入盡佢,旱咗之後,就算你用過百磅既摟力都唔會鬆出嚟。
我問過五金舖的老闆~!!我問佢係咪有膠水可以整實佢~!!佢就俾咗呢隻我~~!唔知係咪師兄你講呢隻呢?不過落完隻膠水,真係實淨好多~!!我話包膠紙或膠布係想保險一吓~!!

附件

18-5-2009 23:05

~已經有朋友叫我幫佢整一個~!!下次我會一路整一路影相同大家分享~!!其實真係好容易整~!!我諗大家一睇就明~!!

好野,師兄咁都比你整到!
BTW,尋日去左通X琴行,買左結他架共11格,最多擺到13支槍
只不過係$255

BY甜甜
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 嘉誠 於 18-5-2009 23:01 發表

我係五金舖買咗一條13呎3/4膠喉~!!8隻T字接口,8隻曲接口~!!同一個膠水~!!
用lee支野小心d , d膠水揮發得好快 , 如果師兄你食煙就勁危! 記得開風扇!

注: 我以前讀diploma都玩過....不過槍架我會用木做.....不過暫時槍唔多未有需要...

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-5-2009 23:09 發表
BTW,尋日去左通X琴行,買左結他架共11格,最多擺到13支槍
只不過係$255

BY甜甜
~咁Q平~!!有冇相睇吓呀??

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-5-2009 23:10 發表

用lee支野小心d , d膠水揮發得好快 , 如果師兄你食煙就勁危! 記得開風扇!

注: 我以前讀diploma都玩過....不過槍架我會用木做.....不過暫時槍唔多未有需要...
放心師兄~!我已經戒咗煙了~!!

引用:
原帖由 嘉誠 於 18-5-2009 23:14 發表

咁每日都可以省返d錢買bb彈 省埋省埋可以比一雞八千玩一日

記得開風扇, d氣對身體唔多好....

anyway, 全力支持diy! (有無想過用染色布帶扎住去裝飾? 好似繃帶咁粗哥d)

引用:
原帖由 嘉誠 於 18-5-2009 11:14 PM 發表

戒咗煙就好了,
http://www.civiliangunner.com/cgf/attachments/forumid_8/20100102_d31045f8da084d091bfbAS4WTGL7pHtE.jpg

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 18-5-2009 23:09 發表
只不過係$255

BY甜甜
可唔可以影張相睇吓咩樣........Thanks

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-5-2009 23:16 發表

咁每日都可以省返d錢買bb彈 記得開風扇, d氣對身體唔多好....

anyway, 全力支持diy! (有無想過用染色布帶扎住去裝飾? 好似繃帶咁粗哥d)
~請問邊度有呢D布帶買呢?點樣架~!!等小弟可以試吓咁做~!!

引用:
原帖由 嘉誠 於 18-5-2009 23:05 發表

我問過五金舖的老闆~!!我問佢係咪有膠水可以整實佢~!!佢就俾咗呢隻我~~!唔知係咪師兄你講呢隻呢?不過落完隻膠水,真係實淨好多~!!我話包膠紙或膠布係想保險一吓~!!
喱隻都ok,如果你想再實啲,可以話要日本靚膠水或紅罐,不過貴啲囉!

lee隻?

lee隻?

定係好似上圖咁diy...

引用:
原帖由 飛哥仔 於 18-5-2009 23:25 發表

lee隻?

lee隻?

http://farm4.static.flickr.com/3106/2284328 ...
~第一張圖好大隻......我屋企就放唔到了~!!師兄呢幾個結他架買咗幾錢?

引用:
原帖由 嘉誠 於 18-5-2009 23:28 發表

~好大隻......我屋企就放唔到了~!!師兄呢個買咗幾錢?
唔使錢, 因為LEE個世界有, YAHOO.....

木結他都唔係好大個姐.....同一把長既AEG差唔多...

發新話題