43 123
發新話題

完全門外漢數問:金弓g3a3

引用:
原帖由 失蹤人口 於 6-6-2009 15:46 發表

g3唔會搖頭
唔多信
好多人都話g3搖頭
包括當日你自已
同埋g36有咩問題?
金弓計..g36技術上成熟D
三人成虎,明白嗎?
此外金弓g36告和g3也是copy marux的,不存在技術問題

引用:
原帖由 auhokan 於 6-6-2009 19:12 發表
搖頭我相信是一個誤會...
事關g3並不多人買
所以大多人也是道聽途說。
本人手上有一根國產的g3sg1,
的確前邊會有〔吱吱〕聲...
但那是護本鬆,而不是前節!
原因?因為拆下護木後〔吱吱〕完全 ...
咁你都講得出口
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 Zielfernrohr 於 6-6-2009 23:29 發表

咁你都講得出口
在下有ca g3a3 marui g3a4 g3sg1了
冇人買?

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 7-6-2009 00:33 發表

冇人買?
相比起ar系列,確實比較少人買。
如此一來,大家所得到的情報有不少也是聽回來的。

本人已經買了...
果然,之前買的aug完全沒問題是運氣太好
這支g3a3及其配件是有不少問題沒錯
1:hop up膠不是在槍管的12點方向(正上方),而是1點方向(右上方)
這個問題靠拆開下壓hop up膠的扣,放了2層的紙在左邊然後重新安裝
結果:問題被解決,子彈能直飛了,但set zero時已有一定程度的hopup,幸好不致過多
2:鏡橋微彎向了左上
這問題依然是靠「zip」紙解決,在後鏡mount下面加上5層紙,在前鏡mount右邊加了6層紙
結果:問題被解決

其餘的,好像本人的aug和弟弟的g3a3名義上都是340fps,但g3總是細力一點...這有待更厲害的人指教

引用:
原帖由 auhokan 於 7-6-2009 11:17 發表

相比起ar系列,確實比較少人買。
如此一來,大家所得到的情報有不少也是聽回來的。
Ar.......好「廣泛」喎
心愛的太多∼要買的數不清楚

引用:
原帖由 auhokan 於 6-6-2009 22:08 發表

三人成虎,明白嗎?
此外金弓g36告和g3也是copy marux的,不存在技術問題

金弓g36
拉橋,推彈咀,hopup,摩打位都有分別
唔知唔好亂禁up

引用:
原帖由 leolau9876hk 於 8-6-2009 04:52 發表

金弓g36
拉橋,推彈咀,hopup,摩打位都有分別
唔知唔好亂禁up
我的意思是,同樣是copy marux的東西,
在金弓方面不會有技術不同的問題。
如果誤會了的話真的不好意思...

開到槍就是好槍 洗乜為搖唔搖頭黎爭論咁多野!網上都有d"g3搖頭簡單解決方法"啦!如果有事既咪整囉,冇事既仲唔洗理添!
買支槍番黎一係就打game一係就買黎睇,要好既話咪比多少少錢整好d,冇錢既話咪由佢搖囉!都係打game姐!又唔係打仗!~

引用:
原帖由 auhokan 於 8-6-2009 19:18 發表

我的意思是,同樣是copy marux的東西,
在金弓方面不會有技術不同的問題。
如果誤會了的話真的不好意思...

係禁個推彈咀就唔個長過馬記啦

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 7-6-2009 00:33 發表

冇人買?
師兄、我都有枝馬記G3A3同HK51想放!
有無興趣先??

其實G3都幾好用。
一枝槍、兩個波箱就已經隨時可以對付D麻煩友!
雖然佢係全塑膠造,但我相信佢會實淨過馬記枝M4。

引用:
原帖由 G3A3 於 10-6-2009 16:56 發表

師兄、我都有枝馬記G3A3同HK51想放!
有無興趣先??

其實G3都幾好用。
一枝槍、兩個波箱就已經隨時可以對付D麻煩友!
雖然佢係全塑膠造,但我相信佢會實淨過馬記枝M4。
三枝都夠晒皮 換左CA金身之後就 冇D"@@"聲

G3 的確好好用
幾款上身,幾款尾托,加個下身
已經好多款式

o係前節加少少野,都可以消除D@@聲

43 123
發新話題