42 123
發新話題

[認真] 今日又俾客迫上崖----長文...我真係好唔開心

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 11-6-2009 10:25 發表
老老實實, 個CCTV點解唔長開?

一個月都兩單....真唔好彩

我都唔明點解呢個世界D人就係覺得洗左果小小錢就X大晒
我諗又要多謝劉華羅.....

引用:
原帖由 古勒比加 於 11-6-2009 10:07 發表
報警呀嗎下次
:我已經多次要求佢地有不滿可以提供消委會同本店資料佢地去投訴,但佢地不理
:要求出舖外解決事件,佢地堅持留響舖面大吵大鬧,質疑我對對方不利
:對方多次針對本人言詞形容對方如"勒索","恐嚇"兩詞針鋒相對,至始我要求由警方跟進,對方向我本人質疑此唯浪費警力
:至我向對方警告再如此滋擾我關門扣機檢查你有單據如可依法追究,此時對方突交出委任証表示自己係警員
:我多次要求對方交出委任証,對方堅持唔交出,我要求對方如再不合作我就報警
其實我都想清楚如果真係警員,一旦向市民出示委任証表示身份.市民係咪有權要求對方記錄低資料?
警員與買方係情侶關係有偏私之嫌,如果真係身邊人需受助其實一般程序應該點做?
對方多次要求退款金額本店難以接受,而本店已多次要求另一方案對方都不理會,更多次惡言雙向破壞本店聲譽引起圍觀.此舉如果真係報警可唔可以定罪?(雖然都知多次pc到場會叫你地快啲返屋企)
好多都人叫過我裝cctv,但講真裝左用途都唔大.始終有好有唔好,有時可能會對自己不利添.所以我一直都唔裝
報警更唔在講,始終唔係太想同執法機關太多關係,唔到最後一步都唔會報警架喇
係今次真係遇著個千年一見既情侶我真係俾佢害死....我仲以為上次已經係極品

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 02:05 發表

老細一個個,我以前做過某大卡通精品連鎖同另一間香港好出名既日本玩具總代理。。。佢地既上級仲停響古文明制度咁,錯少少野個呀頭好似想捉你去問斬咁,職位又唔分明又亂最後都忍唔到走人
我上次唔報警就收警告信,報警就以後冇運行.....
結果我報警兼攞埋兩星期工傷假,之後冇做~~~
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 13:06 發表

:我已經多次要求佢地有不滿可以提供消委會同本店資料佢地去投訴,但佢地不理
:要求出舖外解決事件,佢地堅持留響舖面大吵大鬧,質疑我對對方不利
:對方多次針對本人言詞形容對方如"勒索","恐嚇"兩詞針鋒相對,至始我 ...
佢肯定仲活係四大探長個年代,唔好為呢d kai子唔開心啦~~
“用我們的雙手,向那黑暗專制的另一邊傳播自由!
啊!自由的人民啊!我們是永遠征服不了的!”

其實我覺得師兄真係應該裝返CCTV囉....呢o的咁o既情況,你報警,佢衰硬,至於你話唔想同執法部門有太多關係,我覺得force冇理由為o左一隻害群之馬,而得登玩針對對付你,至於海關喇喎....佢有張良計,你有....(當然最好都係做返正當商人,唔賣老翻喇)

而且CCTV都係保障返師兄你自己鋪頭o者,你而家又唔係打人工,間鋪係自己o既,咁下次有賊仔走來打劫,唔通你又唔報警喇喎,報o左警,又CCTV, POLICE都難幫你喇,我以前幫襯開那間GAME SHOP夠有賣老翻喇,都一樣裝cctv架!

最後都係o個句喇,警察,都係一份職業,唔需要特別怕佢,你冇行差踏錯,佢唔會亦都唔可以針對你,你怕佢咩o者....(老老實實呀,就算你賣老翻,都唔係佢管的喇!)

廣 邑 千 家 群 所 羨
萬 鐘 於 我 何 加 焉
志 分 涇 渭 昭 真 偽
立 德 樹 人 續 孔 篇

引用:
原帖由 積夫 於 11-6-2009 14:09 發表
其實我覺得師兄真係應該裝返CCTV囉....呢o的咁o既情況,你報警,佢衰硬,至於你話唔想同執法部門有太多關係,我覺得force冇理由為o左一隻害群之馬,而得登玩針對對付你,至於海關喇喎....佢有張良計,你有....(當然 ...
我無賣老反架 ,我最多都係R4架渣....仲係朋友先賣.間舖都係世藝黎唔想咁死煩,偏偏就遇著呢啲咁既人.

引用:
原帖由 亞延 於 11-6-2009 14:18 發表

我無賣老反架 ,我最多都係R4架渣....仲係朋友先賣.間舖都係世藝黎唔想咁死煩,偏偏就遇著呢啲咁既人.
舉報有冇錢分先..............(講笑)

引用:
原帖由 kimkileo 於 11-6-2009 14:32 發表

舉報有冇錢分先..............(講笑)
其實係有錢分架,同行試唔少 ...講真海關成日話收到熱心市民舉報,呢班市民咪離唔開火燒心或者妒忌心爆燈
香港最失敗係公民教育不足,而且主要代理商唔顧及香港既地道市場模式先至會有今日通都係改機既風氣
成日話通行有得賣,政府成日用豬腦唸野,如果無人玩改又點會有人賣?我地都係一班迫上梁山既商戶,
你估個個都想做咩,一衰左都唔知判幾重,仲可能要坐監

回復 38# 的帖子

正正因為你成日都要上梁山,都係快o的裝返枝「鏡」保護下自己喇....

BTW, 我地算唔算係「朋友」呀?

引用:
原帖由 積夫 於 11-6-2009 15:15 發表
正正因為你成日都要上梁山,都係快o的裝返枝「鏡」保護下自己喇....

BTW, 我地算唔算係「朋友」呀?
我有支鏡架,不過唔識點樣可以錄野

要睇你枝係咩野鏡先得喎....

引用:
原帖由 積夫 於 11-6-2009 16:43 發表
要睇你枝係咩野鏡先得喎....
其實係普通鴨記針鏡頭,不過高清既,我而家都唸緊好唔好轉電腦果啲眼

42 123
發新話題