發新話題

老虎頭上插旗

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:07 發表

咁樣比人擺上台做籌碼.....其實而家同果陣時的情況都係一樣...只係....中國唔再需要美國的支持...
所以你覺得巴馬哥真係同你伸和平之手.....看準時候又係一刀.....

歷史話俾我地知......歷史永遠都係當權既寫話事,如果當年係老毛退守台灣,依家咪到佢地話俾人打壓國際生存空間...

如果中華人民共和國在台灣, 中華民國在中國大陸本土, 你們覺得世界會如何?

皇家空軍

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:12 發表

更加唔明......中華民國..係一班人....去圈地...然後申請為自己地方....
37年後......一班人...先組合成中國.....
而家....呢一班人...想去收返圈地果班人的地方......

如果照係咁計法....大陸真係冇咩理由去 ...
係國民政府立場係有一班叫共產黨既人作反奪權.....學之前有人話既...作反一定要夠徹底,依家就係留返台灣搞左幾十年....

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:16 發表

咁香港比台灣收返......到時..大家都等乞食
應該是把香港交給中華民國, 因為中華民國"座正"

皇家空軍

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:16 發表

咁香港比台灣收返......到時..大家都等乞食
冇人話到俾我地知會點? ...或者係霍金講平衡宇宙理論入邊會搵到答案....唔同既選擇理論會引發之後唔同既連鎖反應....

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:19 發表

講到底..大家都係中華民族.........雖然果陣時打仗打輸...退守去到台灣....如果台灣唔係中國人的地方....果班人退條毛咩....
去到就話係自己地方....比著係我..條氣點都唔順啦.......
去到就話係自己地方....比著係我..條氣點都唔順啦 <---- 咁你應該明點解會會有維吾爾人同藏族人唔順氣啦...

引用:
原帖由 於 4-8-2009 01:22 發表

god know   我都想試下
宇宙真係好奧妙呀....

發新話題