發新話題

又捐錢,,,,,,又五千萬....你地點睇?

引用:
原帖由 b.jam 於 13-8-2009 23:21 發表
換轉香港出事,對方都會幫拖既。
正解.... ........
一點心意者....
同我係台灣所做既...........算啦

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 13-8-2009 23:08 發表
捐錢係應該
我都覺得岩

但唔該問下香港市民先
再唔係就政府搞籌旗
鍾意就捐唔鍾意就唔捐
問得黎人都死啦......
就算幾民主既地方都唔係每事問... 你覺得佢做得唔好, 最多下次唔投票俾佢(佢個黨)...
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

學人做大佬

孤 寒 自 己, 闊 路 別 人  .........  

引用:
原帖由 m4devastator 於 13-8-2009 22:45 發表
http://hk.news.yahoo.com/video.h ... 13%2F11%2Fdott.html

港府一出手...咁就要即刻抽左香港納稅人既錢...五千萬

我始終有保留
之後有咩商談容易傾好多,番o黎o個舊錢就唔只五千萬
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

其實五千萬.....真係咩都做唔到ga wor...
街邊整個工程都幾百萬, 做番十幾個就用哂舊錢, 買多兩件機組又已經係度...
五千萬je....真係咁緊要咩?

而家港府下巴輕輕,話五千萬就五千萬

總之下次香港經濟再差, 政府再勒緊褲頭荷包減工務員人工,減褔利, 裁員時

你地唔好怨...唔好五十萬人上街
要記著今日港府既風光

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 m4devastator 於 14-8-2009 00:01 發表
而家港府下巴輕輕,話五千萬就五千萬

總之下次香港經濟再差, 政府再勒緊褲頭荷包減工務員人工,減褔利, 裁員時

你地唔好怨...唔好五十萬人上街
養少幾個你地呢d資助大學生就夠啦~ 一間你地d大學洗幾多錢一年...教埋出來d人....

錢姐...身外物咋WOR...

捐俾人都唔係壞事吖
[永遠不忘 R.I.P 13-12-10 ]

引用:
原帖由 adrianyahk 於 14-8-2009 00:02 發表

養少幾個你地呢d資助大學生就夠啦~ 一間你地d大學洗幾多錢一年...教埋出來d人....
投放係教學資源點同呀

係吸引世界人才/可以話係同社會增值呀

如果唔係香港地大學會係世界咁高排名

說了再見才發現再也見不到

我不能就這樣失去你的微笑

引用:
原帖由 於 14-8-2009 00:12 發表

投放資源多 唔代表有回報 排名既野虛名黎姐 用唔同準則去排 有唔同結果...
果d拎grand-loan讀書,之後日日skip堂唔交功課呃學位既....
年年拎左政府撥款但係一定用唔哂,年年係度換傢私,d野用一年半年就送去堆填區既大學...
回報? 等緊...

發新話題