發新話題

廢人廢技術用廢機唔唔帶腳架挑國金機

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 7-9-2009 23:28 發表

原來唔係好新.半新

Manfrotto 7302YB M-Y
呢枝得3.5kg負重咋喎,
我之前用過7321,覺得唔掂先買190

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 23:44 發表

呢枝得3.5kg負重咋喎,
我之前用過7321,覺得唔掂先買190
我知,不過佢個較位o個part for 我搭架用o岩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

DEL

引用:
原帖由 路比 於 7-9-2009 23:49 發表
DEL
佢果支成2.幾kg GA!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 7-9-2009 23:53 發表

佢果支成2.幾kg GA!
比肥花個網厄左添
2.4kg 加埋個頭,重過部機

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 00:14 發表

比肥花個網厄左添
2.4kg 加埋個頭,重過部機
重要揹出揹入...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 8-9-2009 00:39 發表

重要揹出揹入...
一入腳又會小的無k幾,多的就會無近3k
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-9-2009 00:42 發表

一入腳又會小的無k幾,多的就會無近3k
話晒都成萭幾蚊野放上去,你敢唔敢1K買枝話自己可以負重10kg 既大陸炭腳先
我就唔敢駁啦

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 07:32 發表

話晒都成萭幾蚊野放上去,你敢唔敢1K買枝話自己可以負重10kg 既大陸炭腳先
我就唔敢駁啦
Carbon腳都唔係好信ga ja...一買就要買gitzo...

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 07:32 發表

我就唔敢駁啦
大陸腳連三腳我都唔會入,更何況係碳腳

點都係man記,不過問題係入千幾鋁腳,or 2k幾的碳腳

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-9-2009 12:15 發表

大陸腳連三腳我都唔會入,更何況係碳腳

點都係man記,不過問題係入千幾鋁腳,or 2k幾的碳腳
你搵食用,貴d都值~
不過唔知邊隻耐用d

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 13:55 發表

你搵食用,貴d都值~
不過唔知邊隻耐用d
man記個lock有同事話唔夠g嫂耐用
以個人用法傾向man記
鋁腳夠穩陣,但太重
碳腳便攜性高,不過搭架就差d
二選其一,你地又點睇 ?

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 8-9-2009 14:10 發表

man記個lock有同事話唔夠g嫂耐用
以個人用法傾向man記
鋁腳夠穩陣,但太重
碳腳便攜性高,不過搭架就差d
二選其一,你地又點睇 ?
g嫂個lock緊係正啦,
不過man記個lock用起上黎好似方便d,而且佢都有工具比你教
我又唔覺得要比多幾千買g嫂,你成日出外工作,用g嫂好似串左d,比人白眼偷左就傷lor
買man記算啦,至於炭定鋁......
睇你多唔多搭架啦,如果小過20%,就唔好諗咁多,炭腳~

我都係用住d鋁腳架炸@@好唔穩陣@@

引用:
原帖由 路比 於 8-9-2009 14:43 發表

g嫂個lock緊係正啦,
不過man記個lock用起上黎好似方便d,而且佢都有工具比你教
我又唔覺得要比多幾千買g嫂,你成日出外工作,用g嫂好似串左d,比人白眼偷左就傷lor
買man記算啦,至於炭定鋁......
睇你多唔多搭架啦 ...
我覺得莊莊佢成日要同人搶位,同人撞下撞下,買支鋁合金既好d...炭仔始終都唔係太適合粗用...
g-lock 阿數字人話入面係一塊紙皮..我其實都有d淆底...但如果講波頭三維頭,好似兩隻牌子都唔算最好?

發新話題