45 123
發新話題

Nikon~~你很神啊

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 01:04 發表

已有F3-HP... 不過得支24mm 2.8..想要支55 micro..
問下父上有冇sin

F3 父上賣了
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 01:04 發表

已有F3-HP... 不過得支24mm 2.8..想要支55 micro..
好機!!

我都有支24 F2.8, 係改AI的.
55 MICRO...影花? 用AF 60 MICRO LOR, 又唔貴...
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 01:09 發表

好機!!

我都有支24 F2.8, 係改AI的.
55 MICRO...影花? 用AF 60 MICRO LOR, 又唔貴...
冇理由買支AF鏡啦..我都唔AF既... micro 5Xmm好玩過50 1.x啦~

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 01:14 發表

冇理由買支AF鏡啦..我都唔AF既... micro 5Xmm好玩過50 1.x啦~
如果畫質相若, 價錢平D的話, 我唔會介意AF唔AF, 裝係MF機都係MF鏡架啦, 有D乜野係AI/AI-S有, AF冇?
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 01:19 發表

如果畫質相若, 價錢平D的話, 我唔會介意AF唔AF, 裝係MF機都係MF鏡架啦, 有D乜野係AI/AI-S有, AF冇?
對焦行程

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 01:19 發表

對焦行程
對焦尺??
AF有架WOR~(小弟唔熟, 如有錯請指點)
http://www.dcfever.com/lens/specification.php?id=42
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 27-12-2009 01:24 發表

對焦尺??
AF有架WOR~(小弟唔熟, 如有錯請指點)
http://www.dcfever.com/lens/specification.php?id=42
唔係呀..即係.....我要轉多好多個卷先對到焦...果個行程呀..
我發覺d AF鏡好快就對到焦係因為行程短...但我想長d..好似感覺準D

而且F3要係finder見到光圈數值..都要舊鏡...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-12-2009 01:13 發表

而家既5D用到既重..
如果你轉Nikon我會好開心架
有要求就大哥, 冇要求就Ignore

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 27-12-2009 03:29 發表

如果你轉Nikon我會好開心架
如果你俾多d錢我我唔怕轉ga...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 03:32 發表

如果你俾多d錢我我唔怕轉ga...
生意多D我一定加你人工

引用:
原帖由 raven_tang10123 於 27-12-2009 06:58 發表

生意多D我一定加你人工
一個月一支小黑六?

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 07:14 發表

一個月一支小黑六?
有你幫手, 呢個目標好快到, 一於set呢個做2010年既objective, 靠你喇....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 27-12-2009 01:26 發表

唔係呀..即係.....我要轉多好多個卷先對到焦...果個行程呀..
我發覺d AF鏡好快就對到焦係因為行程短...但我想長d..好似感覺準D
對眼OKAY就可以....好似我呢D老人家又散光又近視, 唔係好掂...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 29-12-2009 10:36 發表

對眼OKAY就可以....好似我呢D老人家又散光又近視, 唔係好掂...
散光真係差小小(我散光 )
為何要將世界分開兩邊,非敵即友。

45 123
發新話題