發新話題

GUNDAM UC 第一話

引用:
原帖由 HunterX 於 23-2-2010 15:30 發表
我想問下, 一開頭學生參觀果部, 腰部被直插一刀既渣古,

係咪0080男主角果部......
NO

引用:
原帖由 積夫 於 23-2-2010 14:54 發表

UM...你呢種浪漫主義的確很令人著迷,我曾幾何時都有相信過呢一套,話佢未死只係失蹤,亦看過很多不同的高達同好有很多演譯,甚至有人講過,係馬沙之反擊結尾o個段個BB出世,就係阿寶轉生添....

可惜係小說版 ...
我睇小說版0079一年戰爭時, 阿寶中左馬沙計, 焗揸未整備好嘅RX-78 G3 GUNDAM 出戰, 比馬沙打爆死左喇, 0079 TV版 結局阿寶都唔使死喇, 偉大嘅 GUNDAM世界, 有咩唔可能, 受歡迎就唔使死, 死左又可以番生, 一句"復製人"可解釋晒...同埋小說同TV可以係唔同世界...

引用:
原帖由 theloggoo 於 23-2-2010 19:47 發表

我睇小說版0079一年戰爭時, 阿寶中左馬沙計, 焗揸未整備好嘅RX-78 G3 GUNDAM 出戰, 比馬沙打爆死左喇, 0079 TV版 結局阿寶都唔使死喇, 偉大嘅 GUNDAM世界, 有咩唔可能, 受歡迎就唔使死, 死左又 ...
Gundam 有好多平衡世界...
逆襲的夏亞∼佩托琪卡的子嗣又係第二個故事

其實…我想問有道有條友渣ReZEL撞開左件爆炸物體,救左三個角色果個人,係咪一年戰爭祕錄(3D果套呢),自護果條線果個男主角?

引用:
原帖由 MKL04438 於 23-2-2010 21:47 發表
其實…我想問有道有條友渣ReZEL撞開左件爆炸物體,救左三個角色果個人,係咪一年戰爭祕錄(3D果套呢),自護果條線果個男主角?
個白痴技術中尉?唔係

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-2-2010 05:37 發表
以波雷Mk-12的豐富「白兵戰」經驗,她不會如此怕醜。可能在「白兵戰」過程中還會取得主導反攻.....
不過瑪莉坦一生真的很慘,第一次新自護紛爭後,被賣去妓院,進行各種重口味「白兵戰」訓練,墮過胎。最後雖然給艦長找到,把她放回完本的用途-MS駕駛員- 但她一直是作為工具被各種人使用......雖然只是故事,但這種事現實中每日都在發生...

引用:
原帖由 ZaMaR 於 23-2-2010 21:54 發表

個白痴技術中尉?唔係
硬係覺得好似佢=,=

睇完第一集.....我反而對f91 時代一部係博物館駛出嚟......屬於聯邦支援部的類太空坦克ms 了解多咗.....原來係0096年用.........之前係唔知個部機屬於咩時代.....同點解放咗入博物館....=.="......依家終於知道咗啦~
睇嚟今次作者想係機體上加強一點時代的連續性和歷史感.......

引用:
原帖由 peter195 於 24-2-2010 02:31 發表
睇完第一集.....我反而對f91 時代一部係博物館駛出嚟......屬於聯邦支援部的類太空坦克ms 了解多咗.....原來係0096年用.........之前係唔知個部機屬於咩時代.....同點解放咗入博物館....=.="..... ...
睇左, 我感覺到UC年代返黎既感覺, 超感動

無記錯係UC 0123, 我唔知個架機係咩名, 勁有型, 又係APC, 又可以MS
仲有個架結構好似MSA-005密達斯& MSZ-008 ZetaII 中間既綠色機係咩??

但係唔知點解見到ZZ 0088的近阿珈馬, 林友德的 "倫敦鐘"艦隊不是應該用 格拉林型戰艦??

最感動係......拍得出UC既氣氛, 戰爭既灰暗, 平民既無奈
終於唔係基拉魔王變超人的一夫當關

作為一個高達迷, 10分滿分我的比8分!!
delete

引用:
原帖由 derek_lok 於 28-2-2010 01:34 發表

睇左, 我感覺到UC年代返黎既感覺, 超感動

無記錯係UC 0123, 我唔知個架機係咩名, 勁有型, 又係APC, 又可以MS
仲有個架結構好似MSA-005密達斯& MSZ-008 ZetaII 中間既綠色機係咩??

但係唔知 ...
RGZ-95 ReZEL
密達斯+積根

拉格林係旗艦
部擬亞加瑪係其中一部行動艦

引用:
原帖由 theloggoo 於 23-2-2010 19:47 發表

我睇小說版0079一年戰爭時, 阿寶中左馬沙計, 焗揸未整備好嘅RX-78 G3 GUNDAM 出戰, 比馬沙打爆死左喇, 0079 TV版 結局阿寶都唔使死喇, 偉大嘅 GUNDAM世界, 有咩唔可能, 受歡迎就唔使死, 死左又 ...
小說版後期馬沙同阿寶唔係聯手推翻薩比家咩?印象中部G-3 係比馬沙既手下打爆,馬沙都阻止唔切...

引用:
原帖由 HunterX 於 23-2-2010 15:30 發表
我想問下, 一開頭學生參觀果部, 腰部被直插一刀既渣古,

係咪0080男主角果部......
好明顯係0079..
<高達站立在大地上>個話..
俾第一次坐上高達的丫寶....
一劍拮死個部渣古....

引用:
原帖由 skynet1983 於 28-2-2010 02:56 發表

好明顯係0079..
個話..
俾第一次坐上高達的丫寶....
一劍拮死個部渣古....
古董
槍勁唔勁 係睇下同個人夾唔夾姐- -+

引用:
原帖由 NuWL 於 23-2-2010 23:42 發表
以波雷Mk-12的豐富「白兵戰」經驗,她不會如此怕醜。可能在「白兵戰」過程中還會取得主導反攻.....
不過瑪莉坦一生真的很慘,第一次新自護紛爭後,被賣去妓院,進行各種重口味「白兵戰」訓練,墮過胎。最後雖然給艦長找到,把她放回完本的用途-MS駕駛員- 但她一直是作為工具被各種人使用......雖然只是故事,但這種事現實中每日都在發生...
每日都有人比人賣去妓院, 仲比艦長找番做MS駕駛員?
閃擊點行動之崛起條龍
大家拿住個鏟跟貼我!

引用:
原帖由 hermanht 於 28-2-2010 07:15 發表

每日都有人比人賣去妓院, 仲比艦長找番做MS駕駛員?
艦長去妓院做咩呢

發新話題