發新話題

小弟的新玩具(相片更新)

朋友仔話70-200 f4都夠我玩...
但係問題就係non is 同 is問題....
問多樣,,
拎黎影陸運會同水運夠唔夠洗?
THX

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 17:58 發表
朋友仔話70-200 f4都夠我玩...
但係問題就係non is 同 is問題....
問多樣,,
拎黎影陸運會同水運夠唔夠洗?
THX
一般運動埸....唔夠......至少400....

引用:
原帖由 飛哥仔 於 10-7-2010 18:37 發表

一般運動埸....唔夠......至少400....
i see....
sigma的鏡頭應該冇canon 的L咁好?
是事實嗎?

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 19:02 發表

i see....
sigma的鏡頭應該冇canon 的L咁好?
是事實嗎?
好多方面, 係事實, 不過近期出既新鏡已經開始接近canon鏡既質數.....sigma鏡最大既吸引力係.....平...名埋出埋d人想要但canon唔出既焦段

引用:
原帖由 飛哥仔 於 10-7-2010 19:05 發表

好多方面, 係事實, 不過近期出既新鏡已經開始接近canon鏡既質數.....sigma鏡最大既吸引力係.....平...名埋出埋d人想要但canon唔出既焦段
http://www.price.com.hk/product.php?p=108814
http://www.price.com.hk/product.php?p=112291

哩兩支都幾大包圍下...
係咪都有防震同超聲波摩打?

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 07:08 PM 發表

http://www.price.com.hk/product.php?p=108814
http://www.price.com.hk/product.php?p=112291

哩兩支都幾大包圍下...
係咪都有防震同超聲波摩打?
100-300堅抽過120-400好多

引用:
原帖由 khkenny2 於 10-7-2010 20:11 發表

100-300堅抽過120-400好多
咁小弟都睇得出
個價唔唔同d...
話時話,ex同dg是什麼東東來?

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 08:12 PM 發表

咁小弟都睇得出
個價唔唔同d...
EX係sigma最高級品既代名詞
DG....吾知

引用:
原帖由 khkenny2 於 10-7-2010 20:28 發表

EX係sigma最高級品既代名詞
DG....吾知
唉....
唔知點好...

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 08:33 PM 發表

唉....
唔知點好...
可以2手ㄚ
死馬果支2手都係5K到5K尾
其實死馬仲有支150-500/4.5-5.6 OS HSM

如果你吾係要影運動會同車我一定推死馬50-150/2.8 EX II HSM
雖然無OS同對焦慢D....

引用:
原帖由 khkenny2 於 10-7-2010 20:38 發表

可以2手ㄚ
死馬果支2手都係5K到5K尾
其實死馬仲有支150-500/4.5-5.6 OS HSM
150-500哩支真係大炮黎- -
用唔盡咁多

引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 20:12 發表

咁小弟都睇得出
個價唔唔同d...
DG 係FOR 135SIZE CMOS用既 (即係5D2用哥隻EF MOUNT哥D)
DC 係FOR APSC機用既
EX 係好似CANON既L鏡咁, 係SIGMA既頂尖鏡
OS 即係CANON既IS. 防手震機能裝備
HSM 即係CANON既USM....
APO 即係有用減色散鏡片既鏡....

我所知既就係咁多....
引用:
原帖由 charcharlie886 於 10-7-2010 21:47 發表

150-500哩支真係大炮黎- -
用唔盡咁多
係影波(標準場), 400米哥D運動場....會鹽唔夠用添丫! 小小白既70-200 O岩O岩好FIT用來影籃球場...

引用:
原帖由 飛哥仔 於 10-7-2010 10:27 PM 發表

DG 係FOR 135SIZE CMOS用既 (即係5D2用哥隻EF MOUNT哥D)
DC 係FOR APSC機用既
EX 係好似CANON既L鏡咁, 係SIGMA既頂尖鏡
OS 即係CANON既IS. 防手震機能裝備
HSM 即係CANON既USM....
APO 即係有用減色散鏡片既 ...
其實70-200都影到運動場既....只限1->2百米同4百->1百...
不過學校photographer果D無得近距離既咩?

引用:
原帖由 khkenny2 於 10-7-2010 22:50 發表

其實70-200都影到運動場既....只限1->2百米同4百->1百...
不過學校photographer果D無得近距離既咩?
有- -
任你行....
btw,Sigma APO 100-300mm F4 EX DG HSM唔岩50d用?

發新話題