43 123
發新話題

開左冷氣....室溫維持31度

引用:
原帖由 mkmonkey 於 6-7-2010 11:40 發表
其實鋪過瀝青 (主要防水用),可惜無乜用。可能買 d 隔熱磚會好 d ,可惜就算肯比錢買都無用,轉過頭就會比人偷晒 / 整爛晒。
瀝青
唔鋪好過鋪 , 我地做地盤 , 大熱天時老虎都唔行埋運瀝青既泥頭車 , 運瀝青車既司機都知 , 裝住泥都無甘熱 , 裝住瀝青 ..... 冷氣都要開大 D !!!

引用:
原帖由 odaan 於 6-7-2010 05:50 PM 發表

瀝青
唔鋪好過鋪 , 我地做地盤 , 大熱天時老虎都唔行埋運瀝青既泥頭車 , 運瀝青車既司機都知 , 裝住泥都無甘熱 , 裝住瀝青 ..... 冷氣都要開大 D !!!
我以前屋頂都係鋪瀝青...熱到跳樓...

引用:
原帖由 mujiadam 於 6-7-2010 16:37 發表

咁上下都係果d啦...
我唔想好似台灣果個聰明咁熱到入雪房透涼凍死左

引用:
原帖由 亞延 於 6-7-2010 18:00 發表

我唔想好似台灣果個聰明咁熱到入雪房透涼凍死左
幾時GA事來GA

引用:
原帖由 小峰 於 6-7-2010 18:04 發表

幾時GA事來GA
今日生日報新聞.....

引用:
原帖由 kimkileo 於 6-7-2010 18:10 發表

今日生日報新聞.....
嘩...............

我屋企呀媽間room部冷氣都要換  用左10年  個水盤生晒秀滴水   琴日幫呀媽(秋)部冷氣出黎 老豆琴晚即刻買部1匹  聽日新機到  再同老豆一齊裝

自己做冷氣  都知道冇冷氣既感受係點

引用:
原帖由 hijacky2007 於 6-7-2010 21:44 發表
我屋企呀媽間room部冷氣都要換  用左10年  個水盤生晒秀滴水   琴日幫呀媽(秋)部冷氣出黎 老豆琴晚即刻買部1匹  聽日新機到  再同老豆一齊裝

自己做冷氣  都知道冇冷氣既感受係點
岩岩去左睇啦....樂聲兩匹半成皮野...

引用:
原帖由 亞延 於 6-7-2010 23:41 發表
岩岩去左睇啦....樂聲兩匹半成皮野...
仲 "樂聲" ?? "美的" 算啦

美的都唔平架,重要計耗電量。
2.5匹耗電量都幾係架,電費都幾甘。

引用:
原帖由 odaan 於 6-7-2010 23:44 發表

仲 "樂聲" ?? "美的" 算啦
唔美的啦,真係怕壞…電器我唔會買二線品牌,三星雪櫃又中過招,冷氣我個fd用凶宅牌又見識過…

引用:
原帖由 odaan 於 6-7-2010 17:50 發表

瀝青
我都唔想,要防水嘛!d 四五十年樓漏水漏到 PK,唔鋪既話有機會游水呀。

引用:
原帖由 mkmonkey 於 7-7-2010 15:31 發表

我都唔想,要防水嘛!d 四五十年樓漏水漏到 PK,唔鋪既話有機會游水呀。
我個到要拆左佢起過 . . . . .我鋪左都唔得

43 123
發新話題