發新話題

SCAR-L 新用家

引用:
原帖由 101653 於 23/7/2010 00:16 發表

通常隻手指公會Standby係個安全制位準備轉單發連發
而美國佬手指公亦比較長 , 所以唔記得縮番手 , 一開槍就......

而且佢地就算唔用棍仔就咁揸落支槍度
就咁手指公伸前 , 隻手指頭都長過個bolt杆位
就 ...
美國佬手太大喇...
歐洲人or亞洲人用可能會少d呢個清況...
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:
原帖由 101653 於 23-7-2010 12:17 AM 發表

用7.62點樣會仲貴?
貴得過一粒mk262?
你認真? 諗清楚d?
7.62NATO in field for over 50years 何來會”新”呢?
I thought you're talking about 6.5and 6.8,my bad

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 23-7-2010 00:19 發表

7.62NATO 何來會”新”呢?
I thought you're talking about 6.5and 6.8,my bad
冇人叫你用新野wo
所以美國佬咪囉番D倉底貨出黎囉
囉番MEU出黎就話9MM打人唔死
囉番M14出黎亦都係話M4打人唔死
當然錢亦係一個重要問題
但主要原因係.223根本做唔到佢要既野

就係咁簡單

ps. 係前面都有提過

你有把弓你覺得射極都唔夠遠唔夠威力
你不斷改良D箭 , 的而且確比以前遠左大力左
但點解唔索性換把弩呢?

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 23-7-2010 00:17 發表

NOT THAT EARLY ONLY
小弟有感大大神機妙算, 可否指教一下小弟SCAR-L在美軍是否窮途末路

引用:
原帖由 101653 於 23-7-2010 00:16 發表

通常隻手指公會Standby係個安全制位準備轉單發連發
而美國佬手指公亦比較長 , 所以唔記得縮番手 , 一開槍就......

而且佢地就算唔用棍仔就咁揸落支槍度
就咁手指公伸前 , 隻手指頭都長過個bolt杆位
就 ...
咁我又無留意美國佬手指有幾長......
對一個亞洲人黎講實在好難想像手指公長到比bolt杆撞到

引用:
原帖由 101653 於 23-7-2010 12:22 AM 發表

冇人叫你用新野wo
所以美國佬咪囉番D倉底貨出黎囉
囉番MEU出黎就話9MM打人唔死
囉番M14出黎亦都係話M4打人唔死
當然錢亦係一個重要問題
但主要原因係.223根本做唔到佢要既野

就係咁簡單
問題當初玩小口徑,係因為根本7.62NATO太大一個步兵唔會有太多AMMO,加上且有幾多人可以打得準,都成問題
所以先以量取勝

引用:
原帖由 horenhim 於 23-7-2010 00:24 發表

小弟有感大大神機妙算, 可否指教一下小弟SCAR-L在美軍是否窮途末路
唔可以話收左皮
只係唔會再買入
而試用的部隊會繼續用到殘

引用:
原帖由 horenhim 於 23-7-2010 12:24 AM 發表

I'm not大大,all what I ahd said before was written in the passage which I have quoted from SMGLEE
SCAR-L will not be in field officaly that early,they just want to spend more time with the M4 and MK.18

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 23-7-2010 00:25 發表

問題當初玩小口徑,係因為根本7.62NATO太大一個步兵唔會有太多AMMO,加上且有幾多人可以打得準,都成問題
所以先以量取勝
對住葉繼歡咪係囉

你試下對住件防彈衣
一塊level3A都收你皮喇

引用:
原帖由 Oscarpanzer 於 23-7-2010 00:27 發表

I'm not大大,all what I ahd said before was written in the passage which I have quoted from SMGLEE
SCAR-L will be in field officaly that early,they just want to spend more time with the M4 and MK.18
我都係quote FN官方澄清咋wor
無須激動

引用:
原帖由 101653 於 23-7-2010 00:29 發表

對住葉繼歡咪係囉

你試下對住件防彈衣
一塊level3A都收你皮喇
7.62點都好過5.56...
5.56可以收皮...
恐怖份子都有銀買防彈衣...
5.56又打唔穿...
但係米佬又比7.62射死唔知幾多人wor...

回覆 40# 的帖子

總之根據SMGLEE的說法,FN SCAR-L係唔會咁早上場

引用:
原帖由 sam524 於 23-7-2010 00:35 發表

7.62點都好過5.56...
5.56可以收皮...
恐怖份子都有銀買防彈衣...
5.56又打唔穿...
但係米佬又比7.62射死唔知幾多人wor...
我當然係講緊5.56打唔穿防彈衣啦
所以換番7.62必成氣候

引用:
原帖由 101653 於 23-7-2010 00:39 發表

我當然係講緊5.56打唔穿防彈衣啦
所以換番7.62必成氣候
所以咪叫5.56收皮lor...
.50時代來臨...
7.62都唔玩...

引用:
原帖由 sam524 於 23-7-2010 00:40 發表

所以咪叫5.56收皮lor...
.50時代來臨...
7.62都唔玩...
咁.50又實在太重型
兩粒7.62可以打死一個甲板人
冇乜需要去到.50既

反而E家D狙擊槍就係咁玩D新穎少少既口徑例如.408咁
博D美國傻仔買黎玩

發新話題