發新話題

上 水 破 軍 火 庫 , 原 來 係 仿 真 槍 . . . .

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 16:40 發表

不過講開又講, 唔知係咪因為天氣凍左, 早兩日夜晚都見到有兩位哥仔著晒gear行商場, 但又無拎槍袋
型到呢
有冇露械??

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 16:46 發表

有冇露械??
匣都無隻

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 16:51 發表

匣都無隻
或者打完返黎, 放低D GEAR係朋友度走去行街???

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 14:53 發表

仿製火器... 家陣d氣槍仿真過喎...
而且c part個度 "目的" 真係可以話佢講晒... 佢地又証明唔到, 我地又証明唔到...

不過由外地訂parts (eg. 尾托, grip or 彈鼓) 又會唔會唔入得境呢 ...
點解你會覺得個目的證明唔到?

講到真parts,如果自己都覺得有問題或者自己都覺得騎牆既

咁做咩仲要訂D野返黎令自己擔心呢?一係你就唔比人知......

引用:
原帖由 里安 於 3-11-2010 17:05 發表

點解你會覺得個目的證明唔到?

講到真parts,如果自己都覺得有問題或者自己都覺得騎牆既

咁做咩仲要訂D野返黎令自己擔心呢?一係你就唔比人知......
只係 "目的" 上GA話, 感覺好口同鼻 (咬).

引用:
原帖由 faihk 於 3-11-2010 17:16 發表

只係 "目的" 上GA話, 感覺好口同鼻 (咬).
例子1:男子1凌晨2點,係腰度插住把PLO(Pistol like object),無其他野,用件衫遮住,係屋村徘徊

例子2:男子2星期日上晝8點,用槍袋入住支AEG長槍,帶埋電同BB彈,係旺角金雞門口度企定定等

咁樣睇唔睇得出兩個人意圖上有咩分別

THANK YOU SIR ~ gd1893

引用:
原帖由 gd1893 於 3-11-2010 14:42 發表
其實一D都唔亂,法例寫得好清楚woh...

Cap. 238  火器及彈藥條例  S. 20 仿製火器的管有

(1) 除第(2)及(3)款另有規定外,任何人管有仿製火器,即屬犯罪,可處監禁2年。
(2) 任何人在被裁定犯附表所指明的 ...
THANK YOU SIR ~ gd1893 o甘 詳 細

引用:
原帖由 T-800 於 3-11-2010 14:25 發表

講起baikal: 以前軍醫都有支 baikal CO2+AA電既全自動(3連發,6連發)小蜜蜂,打4.5MM 鋼殊沖鋒槍,十分好玩!
講真:不過若軍醫玩仿真半自動手槍計。
1.一定要金屬
2.一定要識BLOW BACK
3.一定要襟玩(特殊非仿真 ...
---------------------------------------------------------------------------

軍 醫 先 生 鍾 情 o既 珍 品 都 係 有 要 求 , 有 高 水 準

會 o吾 會 遇 上 " 有 排 等 佢 出 " o既 情 況 呢 ?

原 來 o個 支 黑 星 仲 要 no blowback

o甘 就 真 係 幾 貴 , 應 該 係 怕 銷 路 比 較 窄

要 定 一 個 高 少 少 o既 價 錢 吧

我 聽 鋪 頭 講 , 佢 地 都 知 道 貴 , 因 為 貨 成 本 都 o吾 低

大 概 是 這 樣 吧

或 者 cheap cheap 地 去 國 狗 店 睇 睇

有 時 都 會 有 幾 支 " 粗 粗 地 " o既 手 拉 黑 星

都 係 全 鐵 整 o既 ,

叫 做 滿 足 左 想 揸 o下 黑 星 o既 心 態 先

不 過 我 期 待 o既 .... 係 現 代 解 放 軍 用 o既 QSZ 92式

真 係 未 見 過 街 有

FULL GEAR 上 街

引用:
原帖由 Pvt.King 於 3-11-2010 16:40 發表

不過講開又講, 唔知係咪因為天氣凍左, 早兩日夜晚都見到有兩位哥仔著晒gear行商場, 但又無拎槍袋
型到呢
-----------------------------------------------
FULL GEAR 上 街 , 都 係 我 o既 夢 想 呀
近 年 香 港 人 無 端 端 流 行 去 halloween
仲 有 上 昇 o既 趨 勢 添
( 祟 洋 ~ o甘 鍾 意 扮 西   )
所 以 下 次 halloween full gear 周 街 行 都 幾 正
o吾 係 為 去 halloween , 而 係 " 借 d 椅 " 比 自 己 full gear
而 家 呢 ~ 好 諗 定 , 想 點 樣 樣 著 啦

回覆 35# 的帖子

引用:
原帖由 reporter 於 3-11-2010 21:24 發表

-----------------------------------------------
FULL GEAR 上 街 , 都 係 我 o既 夢 想 呀
近 年 香 港 人 無 端 端 流 行 去 halloween
仲 有 上 昇 o既 趨 勢 添
( 祟 洋 ~ o甘 鍾 意 扮 西 方 人 ...
full gear同蝦佬餵有咩關係?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 4-11-2010 10:38 發表

扮傷兵...

You guys want to wearing full gear marching on street legally!

It is possible unless some of you forming a Hong Kong registered association "SOLIDER REENACTMENT ASSOCIATION" how difficult nowdays after 1997 for applying such association! I don't know!!!

If successed, maybe you can shoot "blank-firing" weapons on street

引用:
原帖由 Pvt.King 於 4-11-2010 10:38 發表

HEA ~ 蝦 佬 餵 Army Look 扮 軍 人 嘛 ~

引用:
原帖由 rho837 於 4-11-2010 12:01 發表
You guys want to wearing full gear marching on street legally!

It is possible unless some of you forming a Hong Kong registered association "SOLIDER REENACTMENT ASSOCIATION" how difficult nowdays  ...
勁 ~ 香 港 冷 智 識

發新話題