45 123
發新話題

這 個 香 港 品 牌 CTW~ 响 邊 度 有 得 賣 o架??

ICS 只不過是美其名。一睇波箱就可以分別到個system嘅分別。CTW or PTW 都係個人選擇,system一樣,只是產地及QC之別,我有朋友玩PTW,點解我唔玩CTW呀!人話乜你做乜,自己試用下先有得比較嘅!
菜鳥一號

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-12-2010 01:20 發表
回#28,#29兩位師兄
PTW真係咁好?
有乜好..個motor grip又唔肥仔, 無咁好揸手
hop up又麻煩, 少零件配
ICS又做到上下身分離
又唔可以自己換齒
又落唔到玩具骨
又唔可以用其他尾柄

傻既先俾成萬蚊去買PTW
若法律本身就不公義,守法只會淪為社會不公義的助力而已。

回覆 32# 的帖子

傻既先俾成萬蚊去改MARUI

引用:
原帖由 king1023 於 22-12-2010 02:34 發表
====================================
師 兄~ 你 又 講 得 幾 o岩 聽 喎
====================================

引用:
原帖由 king1023 於 22-12-2010 02:34 發表
人家消費得起就話人傻,咪喺道做葡萄仔

引用:
原帖由 doudou_ho 於 21-12-2010 18:14 發表

不能盡信
或者作者唔夠客觀
或者支MARUI用左支PTW咁架價錢去改
都只是閣下諗法而已

引用:
原帖由 追逐者 於 22-12-2010 06:30 發表

都只是閣下諗法而已
或者啦.

期待CTW鋪有平PARTS賣
汁個平筒平上身都好

引用:
原帖由 doudou_ho 於 21-12-2010 18:14 發表

不能盡信
或者作者唔夠客觀
或者支MARUI用左支PTW咁架價錢去改
測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻力及重力)改變彈道(真槍都會啦)。可能係啲人比咗成萬錢,點都覺得勁啲啦...

題外話
近幾期arms成日會出強化零件的比較,發現很多所謂零件對射程同準確度都影響不大,有啲用咗仲差過原裝。

引用:
原帖由 reporter 於 22-12-2010 02:40 發表

師 兄~ 你 又 講 得 幾 o岩 聽 喎
係架,因為識改的人已經唔使用成萬銀改,性能都同成萬銀既槍差唔多。

引用:
原帖由 Eddiem249 於 22-12-2010 12:04 發表

測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻 ...
當真~
咁我米唔洗苦惱要入ptw囉~
thx 師兄~

引用:
原帖由 Eddiem249 於 22-12-2010 12:04 發表

測試係用原裝次世代m4比m4ptw,初速90m/s左右,距離20m,大家grouping都係80mm左右,分別不大。啲人成日吹話ptw 100m都好準,但係我從來都唔相信的,因為我們用緊係bb彈,無論用幾重彈,都會比風(或空氣阻 ...
PTW打到100M我都唔係好信
我個支打1.1J都係頂多50M
不過50M連射個GROUPING非常好就係真ge

另外ptw個筒同管長都有關係
我用黑筒換左1.1j彈弓
14.5"管反而唔夠10.5"管咁準

只係講準...可能marui & ptw差不多
但係ptw重有好多好設計
所以唔可以只係計準度黎話邊支好
原裝買番黎放心打...我只信marui & ptw

引用:
原帖由 Elf 於 22-12-2010 02:23 發表

有乜好..個motor grip又唔肥仔, 無咁好揸手
hop up又麻煩, 少零件配
ICS又做到上下身分離
又唔可以自己換齒
又落唔到玩具骨
又唔可以用其他尾柄

傻既先俾成萬蚊去買PTW
好在我冇咁多錢買PTW啫,唔係實傻左
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
咁我都傻過添
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 22-12-2010 16:19 發表

咁我都傻過添
死火 我都傻過添!!重要係M16VN!!不過細時無咁多選擇只有日本野!!
偽君子!永遠虛偽!

45 123
發新話題