發新話題

法國軍機首次開火摧毀利比亞軍車

美軍損失了一架F-15E喎!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

卡達?由年青狂到年老,以前各國各自為政,出手由怕其它國家遣責,而家各國以經濟及人道為前提,算如鐵幕國家亦開始效章,所以其瘋狂行為,年青時避得開美國之刼,今次真的避無可避!看他造化了!!!

引用:
原帖由 tango10 於 22-3-2011 19:51 發表
睇美國空軍公報只係壞機件要棄機 而唔係被擊落 兩名機師都係安全無事

引用:
原帖由 jasonma49 於 22-3-2011 19:53 發表

睇美國空軍公報只係壞機件要棄機 而唔係被擊落 兩名機師都係安全無事
呢個就真係只有美軍先知囉

引用:
原帖由 hkncnc 於 22-3-2011 21:02 發表

呢個就真係只有美軍先知囉
終之希望兩個機師都冇啦

卡達菲仲唔咋咋淋出黎囉返個彩

引用:
原帖由 Vindicator 於 22-3-2011 13:37 發表
美國好似有用B2??
有用

引用:
原帖由 tango10 於 22-3-2011 19:51 發表
PJ 應該會出動
接走2位 機師

【明報專訊】英國《每日郵報》報道,英國最精銳的皇家空軍特勤隊(SAS)已潛入利比亞,負責定位並摧毁卡扎菲的武器。報道稱,這些經嚴格訓練、破壞力強的「擊潰」(Smash)小隊,深入敵陣執行秘密偵查,以提供利比亞政府軍的最新情報,包括機場位置、補給路線、雷達站和防空炮兵連部署。英國國防部一名高官已證實有特種部隊在利比亞,不排除派更多人員前往。

蒐政府軍情報 激光鎖定毁目標
SAS蒐得的情報,可為英國「旋風」戰機與在地中海的「皇家勝利號」(HMS Triumph)潛艇發動攻擊提供便利。英軍希望,透過結合空中偵察機與衛星偵查,特種部隊的秘密任務,可助聯軍摧毁卡扎菲部隊防空系統。《每日郵報》稱,英國和盟國特種部隊已一起潛入利比亞執行任務逾3周。這些特種部隊採用「描繪目標」(painting a target)方法鎖定目標,他們從百米開外發出激光束,射向目標建築或軍事設施,反射出去的信號,可讓戰機或導彈接收,加以鎖定摧毁。

除協助進攻,SAS部隊還會在有聯軍戰機遭擊落時出動,以及找尋利比亞境內的英國人。消息透露,英國特種海勤部隊(Special Boat Service)和特別偵察團(Special Reconnaissance Regiment)也在利比亞境內。
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 navyjaa 於 23-3-2011 01:12 發表

PJ 應該會出動
接走2位 機師
有V22出動

引用:
原帖由 tango10 於 20-3-2011 10:49 AM 發表
法佬好嘢
push push push

引用:
原帖由 Paul 於 23-3-2011 11:29 發表

有V22出動

新玩具出場
知唔知係邊一型?

引用:
原帖由 sunny2014 於 23-3-2011 19:46 發表

新玩具出場
知唔知係邊一型?
MV-22

同埋今次係由MEU接走兩位機師

發新話題