44 123
發新話題

港人非法被殺 菲旅遊警告難撤

引用:
原帖由 coke 於 24-3-2011 13:04 發表

如果我係家屬我會想靜靜地咁等時間冲淡一切.. 而吾係憎菲國一時一物成世, 見菲物就鬧, 見菲人就打
事實係D家屬都會上庭,要求查出真相WOR!

如果唔需要公道,咁重要法律嚟做咩?

等件事慢慢沖淡?
人唔會返生所以唔駛查?
查落去似想要錢?
你侮辱晒全世界既執法單位同兇殺受害者家屬
而家我地要既係正義、係真相

引用:
原帖由 tango10 於 24-3-2011 17:39 發表

我發覺港人真是唔可以缺乏菲傭!
仲有印傭....泰傭

引用:
原帖由 seamoncheng 於 24-3-2011 20:41 發表

仲有印傭....泰傭
唔好提...畢生既利是積蓄試過比個印傭偷晒

引用:
原帖由 亞爾多 於 24-3-2011 20:50 發表

唔好提...畢生既利是積蓄試過比個印傭偷晒

無迫佢嘔返出黎再告到佢遺返咩?

樓主廣闊嘅心胸同豁達嘅態度真係無人能及

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-3-2011 20:57 發表

無迫佢嘔返出黎再告到佢遺返咩?
果陣佢走左啦

引用:
原帖由 coke 於 24-3-2011 13:09 發表

咁如果真係查到喇, 菲國罪該萬死, 咁你話下一部點做?
拉曬D菲國人返黎香港坐監?

我個point係, 眀顯地, 呢個事件, 查到查吾到, 結果都一樣, 都係做吾到D咩, 何必要困擾住家屬更多時間?
眀顯地,師兄,如果我係你我會收聲囉

己閱,樓主,出post前真係想清楚,點解你次次出post都俾人插。人係有發表意見的自由,但亦需要為自己的說話負責
難道你認為,菲國的做法是對的嗎?難道你認為真的只是為了錢?錢可以買番親人條命?可以買番殘廢左的身體?定只是為討回公道?
我唔需要你答我,請你下次說話前想清楚

我好現實既
除左要個真相
就係追討賠償
一個家庭冇左個經濟支柱
都幾難想象
受害者RIP....

樓主...講真"如果"個d係你屋企人你仲會吾會甘講?
其實我明你意思,件事都過左甘耐,人又死左,搵到真相都冇任何意思呀..
講真..個真相對你對我黎講真係冇任何意思..
但對死者家屬就好重要..至少吾使不明不白甘死..
"如果"我或你屋企人不明不白甘死左, 你都會去追究去追査丫係咪?!

我覺得樓主有D幼稚同表達有D問題
現實D諗
每日都有唔少人不明不白咁死
我諗旅游巴事件冇比人拍片既話
呢件事都冇咁多可以討論既餘地
法律喺呢件事可以為受害人討回「公道」同「真相」之餘
最後就係為為受害或佢既家人追討賠償
跟住可以點呢?

44 123
發新話題