發新話題

Gundam 00 新情報?

引用:
原帖由 ZaMaR 於 19-6-2007 14:19 發表

真係比張圖呃左陣....開頭睇都唔覺咩問題....

回覆 #29 HunterX 的帖子

可惜套野太短
本來無一物, 何處惹塵埃

唔明點解唔可以好似軍隊咁既形式(好似08小隊), 成日都係好似戰隊咁,d機司服又係咁.....個部肥佬又唔知想點咁 我好想睇下佢可以點行....

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 20-6-2007 14:41 發表
唔明點解唔可以好似軍隊咁既形式(好似08小隊), 成日都係好似戰隊咁,d機司服又係咁.....個部肥佬又唔知想點咁 我好想睇下佢可以點行....
其實ZZ開始都已經好戰隊feel...... 但係無計... D人buy高達戰隊多過高達部隊......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

不知所謂!

咩尼ga...
鵰。豹。狸。獅。狒

引用:
原帖由 14692 於 20-6-2007 05:46 發表
可惜套野太短
點到即止仲好啦......
地獄裡最熾熱的地方,是留給那些在出現重大道德危機時,仍要保持中立的人。
-但丁

回覆 #37 HunterX 的帖子

到喉唔到肺

08小隊打後已經無咩點睇...

引用:
原帖由 14692 於 21-6-2007 19:07 發表
到喉唔到肺
其實......... 我都好想見多艾娜幾面......
-但丁

引用:
原帖由 HunterX 於 21-6-2007 00:00 發表

其實ZZ開始都已經好戰隊feel...... 但係無計... D人buy高達戰隊多過高達部隊......
Z gundam我可以理解點解要變形,但真係唔明點解zz要分體同合體.....

回覆 #40 HunterX 的帖子

你.......

引用:
原帖由 ERIC_LI 於 21-6-2007 23:37 發表

Z gundam我可以理解點解要變形,但真係唔明點解zz要分體同合體.....
人家要有合體才可以吸引小朋友收看的啊 ,還記得當年zz高達當年在開始播的時候所賣的廣告(對小朋友用),什麼"這不是勳畫,這是真的"如此這般(還有它的op1也有以這句東西作歌詞)
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

回覆 #43 WAIKO01 的帖子

合體+變型, 玩具商先有生意

引用:
原帖由 14692 於 22-6-2007 09:13 發表
合體+變型, 玩具商先有生意
如果好似rx-78咁,部機要爆先用部飛機仔我覺得ok lo,但係好似seed咁,係戰艦出左黎先合體.....點解唔合左先出黎.....

記得之前睇過d資料話"靈格斯"飛機分體係因為可以減低係變形個陣被擊落,但係而家個d......想喊.....

發新話題