發新話題

EBAY買野

引用:
原帖由 tf141 於 28-9-2011 00:15 發表

未試過貨不對版?

點為之貨不對版呢????新舊???唔同牌子型號????

引用:
原帖由 tf141 於 28-9-2011 18:59 發表

所以而家都唔敢上網買野
又唔知paypal安唔安全, 蝕咗件貨/d錢都算
最怕有d野俾人盜用咗, 到時就大檸樂啦/_\

PayPal都話唔安全, 咁你點Online用信用卡買野呀!!!

引用:
原帖由 BiGsN@Ke 於 28-9-2011 20:32 發表

PayPal都話唔安全, 咁你點Online用信用卡買野呀!!!
可能學生哥驚呱

引用:
原帖由 tf141 於 28-9-2011 19:18 發表

其實我見佢有Safariland ALS賣, 有d個價仲唔錯, 不過都係唔敢落手

Safariland ALS 香港無得賣咩???

引用:
原帖由 里安 於 28-9-2011 20:33 發表

可能學生哥驚呱

驚!!!我驚佢玩過Ebay會中毒姐!!!!

回覆 35# 的帖子

日日望錶同揸住個計數機
窮則獨善其身 富則妻妾成群

引用:
原帖由 eagle_rrv 於 28-9-2011 10:24 發表

......最高峰差唔多隔幾日就有包裹上門或者去郵局收野......
我都係呀....試過日日有野收添呀....
又試過一日收咗3xkg貨..

回覆 37# 的帖子

C-HING你LOG貨都好堅喎

回覆 38# 的帖子

都唔係好堅者......
不過果一次就連郵差都話今次禁大箱嘅

一次30kg都唔癡線呀,日日有野收先驚......

回覆 39# 的帖子

個箱越大,打開個心情越好

見到銀行張statment重開心添呀

引用:
原帖由 BiGsN@Ke 於 28-9-2011 20:32 發表

未試過
引用:
原帖由 BiGsN@Ke 於 28-9-2011 20:34 發表

Safariland ALS 香港無得賣咩???
邊到有得賣呀ching?
thx~~~

回覆 41# 的帖子

呢樣又真啲
我個個月都白做咁上下

不過如果樓主想上ebay買野,就需要留意一啲野:

1.留意下item嘅description,因為件item係repro
2.seller肯寄唔寄香港
3.check下件item喺邊,因為E個會影響你嘅shipping charge
4.問下seller shipping 幾錢,因為你可以上網check下佢報同郵局嘅一唔一樣。
5.一定要有tracking code,因為你可以知道個parcel去到邊同知道seller寄咗咪。
6.搵啲大啲嘅ebay online shop,因為佢地通常都會寄嚟香港(

P.S.我試過買啲好輕既野但係佢收我幾廿羅shipping,咁當然最後佢減咗啲shipping charge 喇

Just my few comment and suggest for new ebay buyer....

回覆 39# 的帖子

我試過訂個mount,兩箱加埋重90kgs.

發新話題