發新話題

新手買槍...

引用:
原帖由 Contingency 於 29-4-2012 23:55 發表

唔係話TM多零件啱用咩?
咁仲有咩配套問題??
唔係呢d配套, 係講緊你要預錢買下holster, 彈匣, mag pouch等等既野, 全部都要錢

不如樓主您講清楚2500係淨買槍同匣,D gear另計
定係包哂所有野?

del.

2500包槍本身,外加的滑套(如需),夾數個...

槍套唔包...根本就係唔記得左...
套又有咩介紹?200-400
純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?

純黑即可...
白癡咁問各師兄...有無係可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架?

回覆 28# 的帖子

marui 係多零件,多補品。但唔fit 真品holster 已經夠煩。不過要改實改到ge~錢ge 問題je。
同埋,我唔見得KSC壞得ge 零件係有幾難配唔番。不過KSC零件比起marui 無咁多現貨就真ge。

之於你話一定要有連射ge話,Glock 18 係不錯ge choice,但我覺得Marui 要改到用到top gas ge 野實在太多同煩,長遠黎講我諗你會用好多錢係佢身上,再者改完我驚你又未必捨得粗用。Anyway, this is your choice.你喜歡就得la~
P.S. 我枝KSC Glock 17 壞就真係無咩壞過,打左8,9年都係換左個take down lever 同magazine catch。

回覆 35# 的帖子

Holster 你睇番我之前俾你果個Post,應該可以幫到你。
同埋係無holster可以for曬裝係左右大腿俾左右手拎架。

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:28 發表

純黑即可...
$200 - $400既槍套, 如果係真品應該只有掛腰既level.1或少量level.2可以選擇, 掛大脾要買copy啦, 不過holster我建議買真品, 因為市面上既copy唔多掂
"曬裝係左右大腿俾左右手拎".....唔明你想講咩野

其實用134a 同Top gas差幾遠??
如果唔洗改咁咪無問題??

引用:
原帖由 tf141 於 30-4-2012 00:39 發表

$200 - $400既槍套, 如果係真品應該只有掛腰既level.1或少量level.2可以選擇, 掛大脾要買copy啦, 不過holster我建議買真品, 因為市面上既copy唔多掂
"曬裝係左右大腿俾左右手拎".....唔明你想講咩野
小弟基本上左右手都可以係主手...,所以有可能安係左邊或右邊...
Level1 2係咩意思??

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:43 發表
其實用134a 同Top gas差幾遠??
如果唔洗改咁咪無問題??
134A比Topgas貴
134A比Topgas細力
134A比Topgas冇咁易傷槍

膠slide可以用Topgas不過會比較易爆
金屬slide用134A通常都會推唔郁

回覆 39# 的帖子

係咁既
134a 同Top gas一樣可以用係KSC同馬記
只係馬記老原係膠架,頂唔到Top gas,會好快爆
134a推metal slide回得慢d,但其實都推得到
您一樣可以用老原馬記打134a,打爆先算
其實條數我之前計埋俾您,只有slide同recoil spring係必須
唔想煩ksc即可

引用:
原帖由 Contingency 於 30-4-2012 00:47 發表

小弟基本上左右手都可以係主手...,所以有可能安係左邊或右邊...
Level1 2係咩意思??
= =
你邊隻手寫字就裝係果邊啦, 唔好冇野搵野嚟攪好冇

level係講緊holster有幾多個設計去鎖住枝槍係holster入面
通常level.1既holster都係靠個holster本身去夾住枝槍, 冇其他鎖
level.2既holster就會要你draw槍既時候同時解除holster既"鎖"先可以draw到槍, 通常都係禁下制之類
去到愈高level鎖就愈多, 價錢亦會愈貴.....而另外掛大脾又會比掛腰貴, 可以俾你槍燈連槍一齊放既holster又會比淨係for放槍既貴等等

PS: 以同一個牌子既holster而論

回覆 40# 的帖子

只可以買兩個~
http://www.blackhawk.com/

回覆 43# 的帖子

詳細,樓主可以唔駛自己睇

發新話題