發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 patling 於 25-5-2009 10:53 發表
請教問題:
我支係G&P鮋M4A1,換鰦RA NPAS後發覺blow back好慢同埋好快無氣,請問係關飛機後面個大o-ring同bolt唔fit漏氣事定係其他問題呢?
我之所以咁問係因為我見你懐個o-ring好似換鰦紅色鮋?
唔該晒師兄們!
紅色ring係RA TECH跟埋飛機套裝嚟,
你個情況似係大o-ring同GP bolt carrier唔fit,早前有師兄要自配o-ring,請re-check post

引用:
原帖由 patling 於 25-5-2009 10:53 發表
請教問題:
我支係G&P鮋M4A1,換鰦RA NPAS後發覺blow back好慢同埋好快無氣,請問係關飛機後面個大o-ring同bolt唔fit漏氣事定係其他問題呢?
我之所以咁問係因為我見你懐個o-ring好似換鰦紅色鮋?
唔該晒師兄們!
你睇下#405, and 你支槍個火力上下range是多少? 如果不是毆彈力~底邊的話, 通常是大o-ring唔岩大細. 又或者你NPAS有冇裝少左野?

唔該師兄! 我講漏

引用:
原帖由 patling 於 25-5-2009 15:09 發表
唔該師兄! 我講漏鰦我個bolt同鋁飛機都係RA個鈬,個大o-ring係咪都要換呢?
我火力較到兩面罐力,照計夠氣blow掛.
仲有, 我真係唔見有圖大D鰟個o-ring喎! 我試過搵個差唔多鮋o-ring係同一位置,根本係會頂住個飛機回唔 ...
你個兩面係扭到最大先係得兩面or what?

我都係有同樣問題,  我用GP身, GP hopup, 最近買左RA steel bolt, 鋁機連快速調節, 個鋁機跟黎個o-ring 係黑色的,跟本裝唔入ra個bolt, so 我試過用GP果個, 都係唔順.......於是學F22師兄去買左 13/13.5/14 x 2.5mm的o-ring泥試, 最後13mm果個比較其他的好, 但扭盡都係裂底中.....................
我都想請教下各位師兄, 是否ra 紅色果個o-ring最夾ra bolt呢?
thx

引用:
原帖由 kazuwild 於 25-5-2009 20:56 發表
我都係有同樣問題,  我用GP身, GP hopup, 最近買左RA steel bolt, 鋁機連快速調節, 個鋁機跟黎個o-ring 係黑色的,跟本裝唔入ra個bolt, so 我試過用GP果個, 都係唔順.......於是學F22師兄去買左 13/13.5/14 x 2.5mm的 ...
你試果個range係由13~ 14,  13.5同14都唔岩, 13就ok小小, 好明顯你個ring大左啦. 試13以下啦

AGM M4A1 Gas Blowback
貓兵網上架....
$900有找....

http://www.gunnerairsoft.com/cat ... hp?products_id=1524

回復 516# 的帖子

無錯呀hermanht兄, 我宜家都用緊13 X2.5MM, 不過個npas扭盡都係得裂底中.....唔明點解...
唔知係米個GHK出氣唔夠多定係條內管唔夠長呢...........唉.......

引用:
原帖由 kazuwild 於 25-5-2009 21:51 發表
無錯呀hermanht兄, 我宜家都用緊13 X2.5MM, 不過個npas扭盡都係得裂底中.....唔明點解...
唔知係米個GHK出氣唔夠多定係條內管唔夠長呢...........唉.......
咁你有冇跟我講咁屈hammer彈弓?

引用:
原帖由 阿堅 於 25-5-2009 21:40 發表
AGM M4A1 Gas Blowback
貓兵網上架....
$900有找....

http://www.gunnerairsoft.com/cat ... hp?products_id=1524
COPY W@
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

回復 519# 的帖子

因為買左gp條120% hammer彈弓, 所以無呀..................

引用:
原帖由 kazuwild 於 25-5-2009 22:37 發表
因為買左gp條120% hammer彈弓, 所以無呀..................
用gp條120%屈先至係皇道ar

等我check番你個post, 明天試試先, thanks hermanht兄

整到2AM好眼訓...
o-ring 已改了13 x 2.5mm,射頻都係慢,似係M60咁慢。但係長氣o左。
p.s. 13.5 x 2.5已經入唔到個Bolt。
屈埋hammer spring之後,fire pin唔再頂出

引用:
原帖由 patling 於 26-5-2009 02:06 發表
整到2AM好眼訓...
o-ring 已改了13 x 2.5mm,射頻都係慢,似係M60咁慢。但係長氣o左。
p.s. 13.5 x 2.5已經入唔到個Bolt。
屈埋hammer spring之後,fire pin唔再頂出鈬 ,感覺blow back力道實在o左,但係射頻都 ...
唔係亂咁換野ga...

咁你換左條o-ring, 隻飛機係條bolt入面順唔順先? 如果唔順, 就係o-ring問題囉, 仲有你有冇落油? and你果個慢, 者係幾多ROF?

同埋睇下頂住回堂彈弓果個鐵仔有冇問題.

發新話題