發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

引用:
原帖由 hermanht 於 26-5-2009 10:55 發表

唔係亂咁換野ga...

咁你換左條o-ring, 隻飛機係條bolt入面順唔順先? 如果唔順, 就係o-ring問題囉, 仲有你有冇落油? and你果個慢, 者係幾多ROF?

同埋睇下頂住回堂彈弓果個鐵仔有冇問題.
唔該師兄!

順道一句....
G&P條原裝鋼管中間有條肋另佢只可以放得落佢條短內管。換長內管一定要換埋支外管,呃錢...

回復 526# 的帖子

hammer down時去唔到save係正常~~
真鎗都好似係甘
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 patling 於 26-5-2009 12:25 發表

唔該師兄!
換鰦o-ring落晒油個飛機都順鮋(唔係換之前鰟種完全鬆動),但係就無話好似G&P原裝個飛機回到最尾有種啜實鮋感覺。咁睇RA個鋼bolt內徑應該由頭到尾一樣。 ---唔知呢個關唔關事

依家ROF大概7-8rps. ...
咁你可能要再試細少少的o-ring. and hammer down係去唔到safe的, 同真槍一樣.

and我都有條豬標鋼管, 用到AEG槍管啊, 我記得自己好似冇執過.

今日買左GP front lock pin and ambi selector, 返來安裝, 條pin 真係work, 而家上下唔會郁郁貢, 正!
順道屈左條hammer spring, 係大力左, 但係都係得裂底中........
諗唔通邊part 出事, 不過算了, 總叫做玩到郁到....哈!

I've just changed my GP bolt to a Prxxx steel bolt carrier. The white aeroplane O ring seems too big and often get stuck inside the carrier. Anybody experiencing something similar?

引用:
原帖由 red_ant_tony 於 27-5-2009 07:44 發表
I've just changed my GP bolt to a Prxxx steel bolt carrier. The white aeroplane O ring seems too big and often get stuck inside the carrier. Anybody experiencing something similar?
Different barnds bolt carrier have different spec.
O-ring may need to be changed, it is normal

引用:
原帖由 patling 於 26-5-2009 12:26 發表
順道一句....
G&P條原裝鋼管中間有條肋另佢只可以放得落佢條短內管。換長內管一定要換埋支外管,呃錢...
師兄,想請問原裝鋼管係咪跟WOC鎗嚟㗎?咁單買嘅鋼管有冇條肋呢?
如果係就吾駛買有鋼管version,係咪都要換!

引用:
原帖由 belldanndy 於 27-5-2009 12:22 發表

師兄,想請問原裝鋼管係咪跟WOC鎗嚟㗎?咁單買嘅鋼管有冇條肋呢?
如果係就吾駛買有鋼管version,係咪都要換!
Sis dum 麻 G3管~

呢支係GBB來啊, 而且仲係豬標M4鋼管

附件

27-5-2009 12:47

27-5-2009 12:47

[quote]原帖由 belldanndy 於 27-5-2009 12:22 發表

師兄,想請問原裝鋼管係咪跟WOC鎗

引用:
原帖由 hermanht 於 27-5-2009 12:47 發表

Sis dum 麻 G3管~

呢支係GBB來啊, 而且仲係豬標M4鋼管
師兄請問你

用p牌hop座加aeg管先係皇道!

引用:
原帖由 ayaka 於 27-5-2009 14:42 發表
用p牌hop座加aeg管先係皇道!
我就係跟住呢條皇道行跟手就發現G&P條鋼管咁鬼馬

引用:
原帖由 patling 於 27-5-2009 13:55 發表

師兄請問你鰟支係G&P WOC M4A1 鋼管版定係單買鮋G&P鋼管啊?
如果你鰟支係單買鮋無事,而我鰟支係跟槍鮋有事鮋話...咁就證明鰦一樣№:
如果有師兄諗住買支G&P M4A1 返鈬改返齊口內管鮋話,就可以慳返D錢唔洗買鋼管 ...
我係自己單買的

今日終於可以用GBB落場..
發現支鎗比細力D既AEG射程短...
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

發新話題