發新話題

[WA] W@ M4A1 OPTION PARTS 白老鼠報到區

These are major stuff in my settings:

P牌 Magpul Body
P牌 Lower Receiver Kit
P牌 Hop up Chamber
P牌 Barrel Extension
RA Bolt
RA NPAS
GnP Nozzle
P牌 7.5" barrel
First Hop up plastic (purple)
GnP Aluminium Buffer

and
Magpul MOE grip
Magpul Moe stock
Magpul M-Bus (PTS)

Bolt carrier ( Prime / RA, steel vs Aluminium)
其實大家會perfer 用邊隻material?
steel定aluminium?
steel我驚重已影響到bolt back力度,
我個人追求愈大bolt back力就愈鐘意~
太陽神

咁就一定係steel......夠重

引用:
原帖由 Castlevania 於 7-6-2009 21:49 發表
Bolt carrier ( Prime / RA, steel vs Aluminium)
其實大家會perfer 用邊隻material?
steel定aluminium?
steel我驚重已影響到bolt back力度,
我個人追求愈大bolt back力就愈鐘意~
The heavier the bolt, the greater the recoil.
Steel would be your choice.....

WOW~大陸件黎料la
只賣!#*

槍管@^)

引用:
原帖由 ayaka 於 7-6-2009 22:21 發表
咁就一定係steel......夠重
THX
C兄,多謝你的幫助~
太陽神

回復 576# 的帖子

岩岩想買hop up 座...

仲頭痛緊P牌可以係後面教果隻好貴

槍管@^)... 淨係拎去比人開牙都唔得...

不過唔知e個hop係for咩管用.....aeg管的就正了
團購得過

引用:
原帖由 ayaka 於 8-6-2009 00:12 發表
不過唔知e個hop係for咩管用.....aeg管的就正了
團購得過
平成咁, 就算係前面教我都要

But一定要係AEG管

睇番原來e個hop座係用wa管的

引用:
原帖由 ayaka 於 8-6-2009 00:32 發表
睇番原來e個hop座係用wa管的
我支7" 4仔我諗冇15M就抄天了, 都係要正正經經買番個hop up 座...

引用:
原帖由 hermanht 於 8-6-2009 00:03 發表
岩岩想買hop up 座...

仲頭痛緊P牌可以係後面教果隻好貴

槍管@^)... 淨係拎去比人開牙都唔得...
果套管正確名稱: 抄台灣可變長度揼中脚趾包斷骨重到亞媽唔認得鋼外管
老老實實!送比你都要考慮要唔要........

引用:
原帖由 hermanht 於 8-6-2009 00:35 發表

我支7" 4仔我諗冇15M就抄天了, 都係要正正經經買番個hop up 座...
咪諗祖國Hop-up座啦,睇相已有大細邊...
只怕你換完變到15M冇抄天,係根本打唔過15M......

引用:
原帖由 d.s 於 8-6-2009 03:07 發表

果套管正確名稱: 抄台灣可變長度揼中脚趾包斷骨重到亞媽唔認得鋼外管
老老實實!送比你都要考慮要唔要........
呵呵
就係D人勁唱果條吉打管?
P.S.我之前差D買左, 軍軍軍同我講冇貨, 我又找唔到, 最後買左豬標
引用:
原帖由 d.s 於 8-6-2009 03:10 發表

咪諗祖國Hop-up座啦,睇相已有大細邊...
只怕你換完變到15M冇抄天,係根本打唔過15M......
睇來都係要下個月一劑過

發新話題