發新話題

中國艦隊南下菲律賓!

引用:
原帖由 gtoray 於 10-5-2012 00:52 發表

唔怪得啦...
中亞地區海軍最強係咪印度跟住日本?
一定係日本,印度,中國同南韓爭緊第二,但暫時應該印度落後,再數落去就到台灣同泰國,星洲馬拉同印尼就唔知啦.......

之前美國想食南海先至幫賓賓
一話無料到, 美國睇黎縮都縮唔切啦!
蝕本生意搵鬼做, 自己經濟都未搞電!

不過話時話,d東南亞,中亞國家汁埋汁埋美佬d二灘都咁happy
係咪有得洗好過無錦話

菲律賓海軍嘅船
最新嘅係一艘於30/3/2012由美國海岸防衛隊接收, 於1967年建成嘅漢密爾頓級巡邏艦(2013年會多一隻) USCGC Dallas (WHEC-716), 亦係現時嘅旗艦
而佢嘅主力.....就係三艘97後由香港過去嘅孔雀級.........咁嘅戰力係咪漁政船都夠做..........
如果以呢次中國去嘅5艘艦(未計水底唔知有無嘅船)嚟睇.......去上岸起基地都似......

講真....市民冇罪既...係知識低D姐

引用:
原帖由 tango10 於 9-5-2012 22:31 發表

好呀! 減少制造大量港童呀!
D家長咪轉請印傭囉,有乜分別?
不過係面比D顏色佢地睇係事實

我好鐘意佢最尾個句呀!
引用:
解放軍報:
休想搶走中國半寸領土
2012年05月10日 (09:54 am) / 最後更新: 2012年05月10日 (10:04 am)
中國與菲律賓爭奪黃岩島主權,局勢緊張,內地官方報章連日發表評論文章,措辭強硬。解放軍報發表《休想搶走中國半寸領土》的署名文章指出,任何人不管耍弄什麼詭計,指望什麼靠山,拉攏什麼幫兇,都休想搶走中國的半寸土地。

文章說,中國在黃岩島問題上一直隱忍不發,不是軟弱,而是克制。任何人妄圖搶奪黃岩島主權,不僅中國政府不答應,中國人民不答應,中國軍隊更不會答應。

而人民日報旗下的環球時報,亦再發表文章警告,中國海軍和海上執法力量,會保衞黃岩島安全,若菲律賓軍艦敢開第一槍,中國海軍一定嚴懲,將其葬入海底。
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.
何為邪鬼何為神, 神鬼如何兩不分!
但管信邪修正外, 何愁天地不知聞!
駟馬高車出遠途,今朝赤腳返回廬,
莫非不第人還井,亦似經營乏本歸。

引用:
原帖由 JBL 於 9-5-2012 22:27 發表

直頭同佢斷交,由於無邦交嘅關係,留港工作嘅賓賓係約滿後不可續約,更不可請新人黎港工作.......
同意,十萬個支持

引用:
原帖由 ohnavi 於 10-5-2012 10:56 發表

同意,十萬個支持
其實港府若果真是可以配合吓行呢步! 可能嚇到菲仔, 仗都唔洗打就收咗旗!
君 不 須 防 人 不 肖 , 眼 前 鬼 卒 皆 為 妖 ;
秦 王 徒 把 長 城 築 , 禍 去 禍 來 因 自 招.

原來香港有十多萬菲庸, 假設每位每年都匯HK10,000回國,
100,000.00 X 10,000 = ? 死, 部計數機計唔到既?

我最驚係嗰三艘孔雀從此長眠南海海底.........不如俘佢哋返香港老家啦....

引用:
原帖由 queen 於 10-5-2012 11:33 發表
我最驚係嗰三艘孔雀從此長眠南海海底.........不如俘佢哋返香港老家啦....
話時話, 呢三隻野當年香港有份比錢整!

引用:
原帖由 tango10 於 10-5-2012 11:10 發表
原來香港有十多萬菲庸, 假設每位每年都匯HK10,000回國,
100,000.00 X 10,000 = ? 死, 部計數機計唔到既?
DEC-10的數據係有菲傭137,313人
每人每年最低收入為3,740x12=44,880
若然每人將50%收入寄回國(其實真實唔止50%..)即係有22,440
即係有22,440x137,313=3,081,303,720
大約31億左右啦

引用:
原帖由 tango10 於 10-5-2012 11:04 發表

其實港府若果真是可以配合吓行呢步! 可能嚇到菲仔, 仗都唔洗打就收咗旗!
現今既香港政府,
居港權單野都拖拖拉拉,
我好懷疑佢地有甘既guts,
小弟睇似乎咩都要拖拖拖到夠期收工就算

引用:
原帖由 tango10 於 10-5-2012 11:39 發表

話時話, 呢三隻野當年香港有份比錢整!
但呢三隻野...曾經反共

發新話題