發新話題

[認真] 1989年 李卓仁 ?

房東不斷殺死租客, one by one,
然後同所有租客講: 佢哋閙我所以佢哋應該死, 我係唔會殺你哋架! 以後有飯你哋就食啦!
除非租客都係有殺人傾向, 否則每人都只可生活係惶恐下!

引用:
原帖由 starfox 於 15-6-2012 12:11 發表
64不是一晚的事, 屠殺之前的1-2個月, 國際和香港媒體一直緊貼事態, 有暴亂的話全世界都知! 相反因為北京學運,那時各地中國人的秩序和品德有短暫的改善, 只有經歷了那些年的人才會記得! 又話冇殺人, 又話暴亂而殺人, ...
真好笑,咁大個國家怕一個盲人講佢壞話

係就官方交代整個事

引用:
原帖由 runner 於 15-6-2012 12:53 發表
然後同所有租客講: 佢哋閙我所以佢哋應該死, 我係唔會殺你哋架! 以後有飯你哋就食啦!
又唔夠膽打日本仔(鈎魚台)又唔夠膽打菲銠,只打自己個盲人

引用:
原帖由 tango10 於 14-6-2012 23:51 發表

若果八九民運是暴亂的話! 咁中共由1927年閞始的所謂革命就即係武裝反政府非法顛覆政權動亂搶奪合法資產通敵賣國.......................................................................................... ...
學生有路障,有刀,有棍,有氣油彈
無故攻擊軍車,武力阻止軍隊入市中心
暴亂同革命只係成唔成功o既分別,係支持者定反對者o既角度睇o既分別
再者(個人睇法)
"八九民運"係指89年5 6月發現o既事 (當中包括木樨地事件,包括天安門廣場事件)
"天安門廣場事件"係指6月4日天安門廣場清場行動
暴亂只係發生係木樨地,我冇話過整個六四/八九民運係暴亂
木樨地當時情況上網有片睇

引用:
原帖由 B20_hk 於 15-6-2012 13:12 發表

又唔夠膽打日本仔(鈎魚台)又唔夠膽打菲銠,只打自己個盲人
一直講緊o既係"天安門事件"
你係要拉埋喱d黎講,講落去冇意義
89年o既事係當年中央做o既決定
宜家o既事係由宜家o既地方政府同中央決定
如果要真正理性睇喱件歷史要分開古今黎睇

如果大家都仲係睇唔明喱句同我個論點o既真係講黎都冇意思
"There was no Tiananmen Square massacre, but there was a Beijing massacre"
"89年沒有天安門屠殺,但是有北京屠殺"

引用:
原帖由 sam524 於 15-6-2012 17:19 發表

師兄算啦,佢早有偏見,連討論緊咩都未搞清,
香港隊道塞車同年尾無人工加都一樣係土共問題

引用:
原帖由 sam524 於 15-6-2012 17:19 發表

你又唔答我以前個Post
咁又奇怪,近排咁多大陸前官員同六四劃清界線?
如果係暴亂,平亂有理,我覺得要還共產黨一個清白。
那就唔駛封鎖”六四”相關新聞!
唔駛軟禁異見人仕
64根本未完

方政先生

http://www.youtube.com/watch?v=jMHLDqenD0o
1:00後果的係乜野聲???炮竹?

http://www.youtube.com/watch?v=YrhK1vMjx4s&feature=related
你講果篇, 維基解密呀!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dePkDe74KTE&feature=related
8:40開槍了

http://www.youtube.com/watch?v=NQuEPgAW4dc&feature=related
李鵬劃清界線了

只想講
我冇話過冇喱d野wor
只想問
這是天安門廣場嗎?
句野英文post左3次
中文都譯埋都仲係未明人講咩

引用:
原帖由 runner 於 15-6-2012 12:53 發表
例如:有2.5萬人去中聯辦游行
只有300鬧事一樣
打死300人再用坦克驅散2萬幾人一樣

引用:
原帖由 sam524 於 15-6-2012 18:51 發表
只想講
我冇話過冇喱d野wor
只想問
這是天安門廣場嗎?
看片吧...

ok我唔講location, 咁政府應該開槍射殺民眾嗎???用坦克盲目衝嗎???

引用:
原帖由 B20_hk 於 15-6-2012 18:54 發表

看片吧...

ok我唔講location, 咁政府應該開槍射殺民眾嗎???用坦克盲目衝嗎???
我由頭到尾只討論地點
唔討論正唔正確
軍隊開槍先定民眾攻擊軍隊先我唔知
我都搵唔到資料
但係點解廣場入面o既學生安全走到,出面o既係要咁,係我想知o既下一個問題

引用:
原帖由 sam524 於 15-6-2012 18:58 發表

我由頭到尾只討論地點
唔討論正唔正確
軍隊開槍先定民眾攻擊軍隊先我唔知
我都搵唔到資料
但係點解廣場入面o既學生安全走到,出面o既係要咁,係我想知o既下一個問題
哦...
平心言論
廣場咁Q大,我估:
個邊可能開始清場
那邊咪可以安全走出

以前出嚟話軍隊殺人事件嘅人,隔幾年已轉晒口風
但中共又唔解話

引用:
原帖由 B20_hk 於 15-6-2012 19:07 發表

哦...
平心言論
廣場咁Q大,我估:
個邊可能開始清場
那邊咪可以安全走出

以前出嚟話軍隊殺人事件嘅人,隔幾年已轉晒口風
但中共又唔解話
當時去到最後,d人都係集中係人民英國紀念碑度(睇天安門講)
幾多人一眼可以睇哂
軍隊包圍哂所有人先開始放人走
而有人始終口徑一致
如果以前出嚟話軍隊殺人事件嘅人係比人收買o既,可能係都唔出奇,但bbc wikileaks又係比人收買?

發新話題