發新話題

調查:零用錢愈少愈容易抑鬱

我忽然林起葡萄

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-7-2012 16:20 發表

其實最主要原因係因為我無工作經驗.....
仲有m記
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 enochtam2 於 12-7-2012 16:11 發表

搵錢話咁易咩...........
我由6月頭開始搵暑期工....搵左十幾份都無回音....
已經兩個幾月1蚊收入都無........
"最低時薪" 玩死左你地

多得d富二代唔少
Signature over size

引用:
原帖由 kfc 於 12-7-2012 22:44 發表
調查:原來老母係女人
復康機構「再生會」的調查發現,約兩成的中小學生發現老母原來係女人,見得老母愈多的學生就愈容易發現老母係女人。

再生會在本學年以問卷形式訪問了1200多名中小學生,結果又發現當中45人發現老母係女人,每月見老母多於40天的學生較容易發現老母係女人。

臨床心理學家陳皓宜,建議家長特別留意子女,是否發現老母係女人,如果長期認為老母唔係女人或失眠等徵狀,應向精神科醫生求診。
haha

引用:
原帖由 kfc 於 12-7-2012 22:44 發表
調查:原來老母係女人
復康機構「再生會」的調查發現,約兩成的中小學生發現老母原來係女人,見得老母愈多的學生就愈容易發現老母係女人。

再生會在本學年以問卷形式訪問了1200多名中小學生,結果又發現當中45人 ...
Like (近期cgf流行 ),入位入的非常到位。

無錢使,係人都抑鬱啦我眺望那夜空的星星!

亦有調查發現,約很多成的成年人出現抑鬱的傾向,搵錢愈少的人就愈容易出現抑鬱的病徵。

媽生會在本年度以估估下形式訪問了總之好多名蟻民,結果又發現當中很多很多人出現嚴重抑鬱傾向,每月人工少於40000元的屎民較容易出現抑鬱傾向。

淋床心理學家陳噢咦,建議政府特別留意賤民,是否出現突然的心理轉變,以及長期的示威問題或衝擊等徵狀,應向精神科醫生求診。

引用:
原帖由 HugoLaLaLa 於 13-7-2012 00:41 發表

無錢使,係人都抑鬱啦我眺望那夜空的星星!

亦有調查發現,約很多成的成年人出現抑鬱的傾向,搵錢愈少的人就愈容易出現抑 鬱的病徵。

媽生會在本年度以估估下形式訪問了總之好多名蟻民,結果又發現當中很多很多人 出現嚴重抑鬱傾向,每月人工少於40000元的屎民較容易出現抑鬱傾向。

淋床心理學家陳噢咦,建議政府特別留意賤民,是否出現突然的心理轉變,以及長 期的示威問題或衝擊等徵狀,應向精神科醫生求診。
Haha 這大概是暴民們的正體,而不是所謂不受洗腦教育影響的“獨立思考“。

引用:
原帖由 odaan 於 12-7-2012 21:15 發表

"最低時薪" 玩死左你地
講真...呢D政策,有好有唔好

引用:
原帖由 mujiadam 於 13-7-2012 00:56 發表

講真...呢D政策,有好有唔好
死班乜無既申宜文!中環洗碗啲呀嬸!快手快腳都講成五十元一個鐘!大學生想洗碗!過主啦!

引用:
原帖由 rho837 於 13-7-2012 01:05 發表

死班乜無既申宜文!中環洗碗啲呀嬸!快手快腳都講成五十元一個鐘!大學生想洗碗!過主啦!
咁你又有冇睇會過.洗碗既辛勞先?
我覺得佢定比D咩 GM 更值幾皮野一個月

有時回想番中學時死慳死抵儲錢買槍買Gear,都係一種快樂。

引用:
原帖由 ethanwch 於 13-7-2012 01:15 發表
有時回想番中學時死慳死抵儲錢買槍買Gear,都係一種快樂。
...下...你既人生..唔會進步?

回覆 59# 的帖子

唔係唔會,I mean 個時同D friend一齊儲錢買槍買Gear係一件快樂ge事。

發新話題