發新話題

[認真] 2012世界災難、UFO、世界神秘事件、預言、宗教、靈性....講場

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 16:22 發表

而軍医以前既女同事亦同小弟講:好多年前同男友在晩上去赤柱拍拖時抬頭一看,頭頂有巨大飛碟停留、覆蓋整個視野,無声,碟底很多灯,歴時数秒,轉眼無声地消失眼前.... ...
哇, 我都唔知幾想遇到...

申利: 我相信天外文明
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 15:57 發表

正信的宗教並不是迷信....而是很有科學性的哲學,而現今地球上的科學雖然對宙宇及宗教所知甚少,但一直以來已有不少科學實驗認實了宗教的其中某些論点是成立的.....

HAPPY SHOOTING!
我知卓飛都有打game 喎~你唔會係卓飛掛

引用:
原帖由 2slow 於 31-8-2012 16:26 發表

哇, 我都唔知幾想遇到...

申利: 我相信天外文明
70年代,音港華冨村一群互不相識的居民,在同一晩不約而同見到巨飛碟,大而無声:
http://www.youtube.com/watch?v=GS7eCfQQQgQ
http://www.youtube.com/watch?v=-g0LgpT_b2s

超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

傳說早年KGB的一段片,片中出現既係比grey高等的外星生物
http://www.youtube.com/watch?v=XswfEzKE0UQ

利申:絕對相信外星生物存在,
而且早已跟某D政府秘密交流,
近年不斷有更多既資料顯示有外星生物存在,
相信不久將來應會更多得到證實

但我堅信外星人唔會特登走嚟我地呢d洛後文明地方"攞彩"
引用雲海多年前既講法, 你會唔會特登走入剛果森林同d 黑星星講 ,嗱呢個世界唔係只係得香蕉架.其實仲有internet 同whatsapp 架

申利: 我都相信天外文明,但唔信佢地會特登嚟探佳亞媽媽

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 16:37 發表
但我堅信外星人唔會特登走嚟我地呢d洛後文明地方"攞彩"
引用雲海多年前既講法, 你會唔會特登走入剛果森林同d 黑星星講 ,嗱呢個世界唔係只係得香蕉架.其實仲有internet 同whatsapp 架

申利: 我 ...
又未必既...
1. 地球有D礦産元素外星未必有....
2. 人類都會捉D青蛙、昆虫解剖研究,外星人可能都會...
3. 動機不明....

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 16:43 發表

又未必既...
1.有D礦産元素外星未必有....
2.人類都會捉D青蛙、昆虫解剖研究...
3.動機不明....

有可能架,
可能只係為左溝通、交流,
或者根本就像個農場,
who said the earth is belongs to human being?

引用:
原帖由 BNO 於 31-8-2012 16:33 發表

我知卓飛都有打game 喎~你唔會係卓飛掛
我係張飛、唔係卓飛.....

軍醫叔叔你覺得nibiru是否真實存在?

引用:
原帖由 kai_matt 於 31-8-2012 15:33 發表
我係基督徒 同時亦係絕對相信科學(由於我係做research ge)
我絕對認為有外太空生物,畢竟宇宙每秒都彭脹緊
我亦覺得末世係近,根據聖經啟示錄描述末世嘅徵兆,同而家嘅處境的確愈黎愈似
天災瀕生,即 ...
好難得見到有基督徒同時相信Science喎

唔係互相有conlict咩
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 31-8-2012 16:51 發表

好難得見到有基督徒同時相信Science喎

唔係互相有conlict咩
世人嘅誤解
試下諗深啲
我信神 自然信佢創造嘅科學 兩者何抵觸之有=)
好多大科學家都係研究到實在無得研究/研究唔到 只能相信一定有主宰

Btw, 有無人討論下我所講嘅"人造末日為論"

引用:
原帖由 Hitter 於 31-8-2012 16:49 發表
軍醫叔叔你覺得nibiru是否真實存在?
相信存在.....

開一台討論下都唔錯,
睇台灣有論壇專門講神秘學, 陰謀論, ....幾有趣

問: 其他國家有冇影子政府? 總部只係0係美國?

我今日用Eng討論,你地照樣中文答啦,Thanks~

In my point of view,human will not face such an issue of nibiru...
Human will be destroyed by themselves long before the cosmic disaster.
The reasons could be: EMP destroying all electronic devices,War , all the things you can think of (done by us)
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

引用:
原帖由 oliver1997 於 31-8-2012 17:04 發表
我今日用Eng討論,你地照樣中文答啦,Thanks~

In my point of view,human will not face such an issue of nibiru...
Human will be destroyed by themselves long before the cosmic disaster.
The reasons coul ...
同我嘅"人造末日論"有相類似
根本唔使等到大自然take action

發新話題