發新話題

難忘一齣戲

回覆 41# 的帖子

幻想到都想笑

Collections呢?
我本身係star wars迷, 所以睇咗好多次

引用:
原帖由 kai_matt 於 15-11-2012 09:20 發表
Collections呢?
我本身係star wars迷, 所以睇咗好多次
Starwar我曾經都幾迷(成日幻想自己有force ), 不過家陣覺得其實有少少悶
個節奏可以快少少

我而家都係記得大概劇情就算, 唔會重溫

回覆 48# 的帖子

哈哈
仲會出7,8,9集
其實小說仲多集
我一開始睇其實因為lego
而家儲下儲下 成屋都係

八月照相館

The Rock
英雄

引用:
原帖由 kai_matt 於 15-11-2012 10:24 發表
哈哈
仲會出7,8,9集
其實小說仲多集
我一開始睇其實因為lego
而家儲下儲下 成屋都係
會出7,8,9集   係咪ga...

Lego我都有d, 不過唔係儲, 真係拎黎玩的
只儲左少少人仔...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

Scar face, The Untouchables, Heat
省港旗兵2, 國產007
眼光光~

回覆 52# 的帖子

賣咗俾disney, disney話會出7,8,9
2015年有第7集
希望唔好轉哂style
人仔我有三百幾隻 其實又係深坑
最貴嗰個lego人仔成4000蚊
我通常都係整setting 然後display
最煩係搵番十幾廿年前嘅人仔 炒到好貴
如果早啲出世就可以成盒買喇

引用:
原帖由 kai_matt 於 15-11-2012 11:14 發表
賣咗俾disney, disney話會出7,8,9
2015年有第7集
希望唔好轉哂style
人仔我有三百幾隻 其實又係深坑
最貴嗰個lego人仔成4000蚊
我通常都係整setting 然後display
最煩係搵番十幾廿年前 ...
三百幾隻

貴嗰個lego人仔成4000蚊

快D出個POST黎分享下啦 ...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 55# 的帖子

搬緊屋
入哂箱
去到新屋出post
不過要聖誕節

韓國片:生死諜變(係我睇第一套韓國電影同印像心刻)

港產片:英雄本式
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 kai_matt 於 15-11-2012 11:37 發表
搬緊屋
入哂箱
去到新屋出post
不過要聖誕節
前排想儲返隻 ironman... 但見到炒價所以唔買

引用:
原帖由 kai_matt 於 14-11-2012 22:58 發表
so complicated...
故事係Nolan自己寫既, 佢有百份百控制權. 基本上佢係設計左一個隨觀眾價值觀而變既電影天仙局.
大部份人會跌落爭議結局"現實"與"夢境"的框框, 但整套戲佢其實留左足夠細節, 令喜歡鑽牛角尖的人追溯到第2、3、4至無限層邏輯衝突.

簡單講:戲內一直令觀眾以為是看到的"現實", 如退後一步看, 其實結構和"夢境"一樣地天馬行空, 而且比"夢境"更不合邏輯.

而家喺學校
得筆袋有

發新話題