59 1234
發新話題

VXC Glock 19 X Guarder Parts X A+ Studio Parts

del...

引用:
原帖由 2slow 於 6-1-2013 04:06 發表

講真, 真鐵買番好多人第一件事就係換Stainless Steel Guide Rod, 順滑d

另想問問, VFZ個Mag有無抄真品, 鐵包膠??
呢樣就緊係無啦
前無古人
到現在都未有一間gbb做過

回覆 47# 的帖子

真鐵個mag點鐵包膠架?

回覆 39# 的帖子

雖然未買迷19, 但應該係真數.
我兩枝迷17, 18C.
一枝裝Trijicon,一枝裝XS.完全直上(前後都係).
回鏜桿雖然guarder幾草野就有.
但Vxx就得幾似(我覺得),加上都bolt得ok,就費事換了.
Mag ralease反而有一枝就換左guarder金屬,但後來發覺用AA膠就得,無換了.

引用:
原帖由 kai_matt 於 6-1-2013 10:14 發表
真鐵個mag點鐵包膠架?

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

匣包左膠氣化會更差…

引用:
原帖由 mk23 於 6-1-2013 11:37 發表
雖然未買迷19, 但應該係真數.
我兩枝迷17, 18C.
一枝裝Trijicon,一枝裝XS.完全直上(前後都係).
回鏜桿雖然guarder幾草野就有.
但Vxx就得幾似(我覺得),加上都bolt得ok,就費事換了.
Mag ralease反而有一枝就換左g ...
好似堅嘅出廠都係膠?
有冇aftermarket出過金屬嘅mag ralease呢?

麻煩師兄~

回覆 52# 的帖子

咩牌子我就唔知
但係有金屬mag release, 因為我有玩真鐵嘅朋友話有換

新手請教!

1) 個 Slide 如果回得比較慢時,會唔能夠完全回晒前面(爭 0.5 cm 左右),應該點執先可以順滑 d?
2) 個 Slide 好緊 (比起 KSC 原裝金身黎講),除左打磨一下個坑位外,有無乜野地方要省滑佢?
3) 回鏜桿 Guarder 係咪買 Marui Glock 17 就 OK 呢?

謝謝!

我拎支KSC Glock17比gun smith朋友看,佢話:咦,真mag catch係膠的
我叻過龍買左兩粒

有無人要?我放

鬼佬壇講glock的mag catch好耐用,即使用steel mag都無事

玩玩具的人要自省一下"鋼崇拜現象"了

回覆 55# 的帖子

我朋友換extended mag release嘅時候就換埋金屬嘅

回覆 56# 的帖子

aftermarket 有出金屬release , but its made of alloy, to minimize wear on the polymer mag
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 57# 的帖子

原來如此

各位大佬KSC G18C匣邊到有平匣?有glock mark最好

59 1234
發新話題