發新話題

052D

引用:
原帖由 dennislau1 於 31-8-2013 09:01 發表
52D都只得64個VLs管,好似唔多夠人砌。仲要冇好既ciws. 打起上來輸牌面。個人意見
等過萬噸隻船出佐會好,聽講叫055型,尼隻滿排最多去到8千幾噸,CIWS既話,紅旗10同730都唔差

12000噸又係邊度?

幾時有巡洋艦

我係BB黨

過萬噸冇聽過喎? 咩都假,最緊要個雷達得.話晒日本又upgrade緊ddg, 美國直頭做新船

陸基對空導彈效能不高,吾知海基對空導彈又點呢?可能全世界都吾得

聽聞萬歲爺用柴電聯合推動…兩台柴油機加一台國產燃氣輪機QC280提供2×20MW電力…

引用:
原帖由 dennislau1 於 2-9-2013 10:43 發表
過萬噸冇聽過喎? 咩都假,最緊要個雷達得.話晒日本又upgrade緊ddg, 美國直頭做新船
日本仔最小追加兩艘神盾驅,仲有計畫中7000噸既DD.....美佬隻DDG-1000外仲有噸位都係過萬既伯克級Flight III

日本仔神盾幾多噸?

東海早晚有事

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-9-2013 16:47 發表
日本仔神盾幾多噸?

東海早晚有事
依家愛宕級都一萬噸多的

回覆 51# 的帖子

FLIGHT III 可能唔搞,直過ZUMWALT Class. 加上新雷達, 真是唔是國產多量就可以一拚...

回覆 51# 的帖子

7000ton 好似下水了

引用:
原帖由 dennislau1 於 2-9-2013 23:50 發表
FLIGHT III 可能唔搞,直過ZUMWALT Class. 加上新雷達, 真是唔是國產多量就可以一拚...
因為ZUMWALT Class大貴,原本plan 32艘cut到10艘到依家得3隻,FLIGHT III 用AMDR 頭三隻order已經落左,DDG-116-122係IIA型艦體+III型既科技,DDG-123-125呢三隻係FLIGHT III,滿排去到約11000噸

64發冷熱通用發射架,防空反艦共用,可一井一發至一井四發…好以好先進…不過數量好似少咗D…

引用:
原帖由 yobit 於 4-9-2013 22:32 發表
64發冷熱通用發射架,防空反艦共用,可一井一發至一井四發…好以好先進…不過數量好似少咗D…
冇計...始終噸位細.....

回覆 56# 的帖子

睇番先知自己OUT左。新FLIGHT II A 有S 同X 波段雷達, 咁J20 未服役咪已經冇用??
64個比起BURKE 同日本仔都小左30﹪ 真是要靠量。。。。

發新話題